Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Макс Ферстапен

...
Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Макс Ферстапен
Коментари Харесай

Ферстапен беснее: Как нито едното Ферари не получи наказание?

Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Макс Ферстапен беше предстоящо разгневен след конфликта си с Шарл Льоклер (Ферари) в първата обиколка от Гран При на Япония. Инцидентът на процедура завърши надпреварата за холандеца, което беше най-лошият вероятен сюжет за доставчика на мотори Хонда в домашното му съревнование.

Ферстапен завоюва правото да потегли от 5-о място на стартовата решетка и се възползва от неприятния старт на Льоклер. Още във втория завой обаче монегаскът го уцели с предна лява гума в корпуса и Ред Булът се оказа извърнат в неверната посока и отвън пистата.

„ Стартът ни мина добре, може би беше най-хубавият през сезона, само че след това някой просто се заби в профил на колата ми. Много несръчно, тъй като по този начин или другояче имах преднина. Всички знаят, че във втори завой се получава недозавиване по тази причина Льоклер не може да кара на ръба”, съобщи Ферстапен.

„ Имах толкоз доста провали по корпуса, че нямаше смисъл да не преставам. Жалко е, само че нищо от това не стана по наша виновност.”

Впоследствие Ферстапен изрази удивление по какъв начин стартиралият от полпозишън Себастиан Фетел също се е разминал без глоба, откакто потегли преди угасването на светлините. „ Какво още би трябвало да направи, с цел да бъде осъден? Защо не го наказаха, за какво това би трябвало да се гледа след надпреварата. Фетел не получи наказване макар случилото се на старта. Нелепо е, просто нелепо”, добави водачът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР