Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен ще продължи да кара

...
Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен ще продължи да кара
Коментари Харесай

Макс Верстапен подписа нов договор с "Ред Бул" до 2020 г.

Пилотът на " Ред Бул " Макс Верстапен ще продължи да кара за тима до края на сезон 2020, осведомиха от четирикратните първенци в навечерието на Гран при на Съединени американски щати. Холандецът, който неотдавна навърши 20 години е част от програмата на " Ред Бул " от 2014 година, а година по-късно дебютира във Формула 1 с отбора на " Торо Росо ".

На 17 години и 166 дни Верстапен стана най-младият водач, който взе участие в старт от Формула 1. Това се случи в Гран при на Австралия през 2015 година Холандецът държи и върха за най-млад победител – 18 години и 228 дни в Гран при на Испания. Това се случи още в първия му старт с " Ред Бул ". В края на годината Верстапен приключи пети в генералното класиране. През този сезон макар непрекъснатите механически проблеми холандецът завоюва още една победа като победи в Гран при на Малайзия.

" Всички в " Ред Бул " постоянно са показвали религия в мен и моите качества и са ме подкрепяли даже в най-трудните моменти. Нашите упоритости са да печелим и да се борим още веднъж за международната купа. Радвам се, че ще продължа да бъда част от тима още дълго време ", сподели Верстапен в публично известие от тима.

Пилотът имаше контракт с " Ред Бул " до края на сезон 2018. Това го поставяше на централно място за трансферния пазар следващата година, откакто " Мерцедес " и " Ферари " от дълго време демонстрират интерес към младия холандец. Неслучайно вторите водачи на двата отбора Валтери Ботас и Кими Райконен имат контракти единствено до края на 2018 година Удължаването на контракта обаче парира ползата на другите два тима.

" Макс е играч с безспорен гений и необикновен инстинкт на пистата. Той е гладен за триумфи и всички в " Ред Бул " желаеме да му дадем допустимо най-хубавата кола, с която да ги реализира ", сподели шефът на тима Кристиан Хорнър.

2 Wins, 10 Podiums, 56 Races with @RedBull.
Much more to come!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР