Пилотът на Ред бул Даниел Рикардо стартира от полпозишън и

...
Пилотът на Ред бул Даниел Рикардо стартира от полпозишън и
Коментари Харесай

С проблем в двигателя Рикардо спечели безупречна победа в Монако

Пилотът на " Ред бул " Даниел Рикардо започва от полпозишън и завоюва безупречна победа в Гран при на Монако. Въпреки че цели 50 обиколки преди края на надпреварата се оплака от загуба на мощ в болида, австралиецът съумя да удържи първата позиция пред Себастиан Фетел.

Рикардо завоюва втора победа за сезона след Гран при на Китай и шеста в кариерата си във Формула 1. Tя пристигна в 250-ото надпревари на " Ред бул " във Формула 1.

По тесните улици на Монте Карло първите петима водачи на стартовата решетка не трансформираха позициите си до финала, макар че в един миг се събраха единствено в шест секунди разлика.

Фетел приключи втори и спря серията си от три следващи надпревари без подиум. Хамилтън финишира трети и остава на върха в класирането. Двамата четирикратни първенци приближиха, само че не съумяха да провокират Рикардо поради проблеми със свръхмеките гуми.

Хамилтън получи разпореждане от бокса да пази гумите до края и темпото му се срина в края на конкуренцията. Кими Райконен съумя да го приближи, само че не и да заплаши мястото на международния първенец на подиума. Валтери Ботас остана пети.

Макс Верстапен, който започва от последна позиция, напредна до деветото място.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (258)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР