Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо (Австралия) успя да се

...
Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо (Австралия) успя да се
Коментари Харесай

Рикардо триумфира в Монако, излезе трети в генералното класиране

Пилотът на " Ред Бул " Даниел Рикардо (Австралия) съумя да се оправи с много проблеми в автомобила си, включително загуба и на мощ, и беше коронясан за първи път като победител в Гран При на Монако във Формула 1. Рикардо започва от първа позиция и доминираше тотално от самото начало по улиците на княжеството, печелейки 7-ата си победа в кариерата.

Австралиецът беше най-хубав в трите подготвителни сесии в петък и събота, както и в квалификациите, преди да завоюва за първи път тук. Зад него се подредиха Себастиан Фетел от " Ферари " и Люис Хамилтън от " Мерцедес ". Така той взе реванш откакто преди две години- през 2016-а година, успеха му беше отнета.

Времето на спечелилия от през днешния ден е 1:42.54,807 часа, а след него Фетел остана на 7.336. Световният първенец Хамилтън се подреди 3-и на 17.103.

Втората победа през сезона изкачи Рикардо на 3-о място в класирането за международния шампионат, където той има 72 точки след през днешния ден. Начело е защитаващият купата си Хамилтън със 110 и Фетел с 96.

Съотборникът на Рикардо - Макс Верстапен, се възвърне от късния и заден старт и съумя да се добере до 9-ото място през днешния ден. Той започва от задна позиция поради злополука по време на последната свободна подготовка. Следващото съревнование е на 10-и юни в Канада.

Лек дъжд към час преди началото на надпреварата накара състезателите да се движат в група в самото начало. Но Рикардо направи ранна преднина от Фетел към 17-ата обиколка, само че в 28-ата стартира да се оплаква от загуба на мощ в мотора, а по същото време водачът на Ферари се приближи до него на към секунда при 3 секунди задатък малко по-рано. Германецът не съумя да устрои същинска офанзива, а в слушалките Рикардо чу от хората от тима си, че те нямат отговор за решение на казуса с мощността сега. Шампионът Хамилтън пък таман се бе върнал на пистата след промяна на гуми от хиперсофт на ултрасофт, само че това не му оказа помощ да се намеси в борбата на първите двама.

Преднината на Рикардо трагично намаляваше с наближаването на края на това съревнование, само че тесните улици в Княжество Монако не даваше кой знае какви благоприятни условия на съперниците да нападат. В последна сметка най-много с помощта на персоналното си майсторство Рикардо завоюва крайната победа с преднина от над седем секунди пред Фетел. Кими Райконен, другият водач на Ферари, съумя да удържи 4-ата позиция пред Ботас, а Естебан Окон се подреди на 6-о място.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР