Пилотът на Петронас Ямаха Фабио Куартараро проведе безапелационно състезание и

...
Пилотът на Петронас Ямаха Фабио Куартараро проведе безапелационно състезание и
Коментари Харесай

Фабио Куартараро с безапелационна победа за Гран При на Андалусия

Пилотът на Петронас Ямаха Фабио Куартараро организира безапелационно съревнование и не изпусна водачеството от старт до финиш, с цел да грабне триумфа в Гран При на Андалусия, и да усили задатъка си в генералното класиране.

Французинът, който завоюва и откриващия старт от сезона в MotoGP още веднъж на пистата в Херес предишния уикенд, нямаше проблеми, до момента в който същинската борба беше за второто място - тя беше сред водачите на Ямаха Валентино Роси и Маверик Винялес. Испанецът сграбчи втората позиция, изпреварвайки седемкратния международен първенец от Италия в предпоследната обиколка.

41-годишният Роси се завърна на подиума за първи път след Гран При на Америките преди повече от година. Топ 10 допълниха Такааки Накагами (ЛКР-Хонда), Хоан Мир (Сузуки), Андреа Довициозо (Дукати), Пол Еспаргаро (КТМ), Алекс Маркес (Репсол Хонда), Йохан Зарко (Хублот) и Алекс Ринс (Сузуки).

В генералното нареждане Куартараро към този момент има 50 точки след двете си поредни победи, до момента в който Винялес остава най-близкият му съперник с 40 след двете си втори места. Следващото съревнование от календара на Кралския клас е Гран При на Чехия на 9 август.
 Марк Маркес беше най-бърз на първата свободна подготовка на пистата
Марк Маркес беше най-бърз на първата свободна подготовка на пистата " Херес "

Испанецът изпревари с 24 хилядни своя съотечественик Маверик Винялес
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР