Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас заяви, че

...
Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас заяви, че
Коментари Харесай

Ботас: Да настигна Хамилтън? Ще е нужен много късмет

Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас съобщи, че не си прави непотребни илюзии по повод борбата за купата при водачите през тази година. Победата на финландеца в Гран При на Япония не затъмни неговата преценка и той счита, че ще има потребност от малко знамение, с цел да пребори водача и собствен съотборник Люис Хамилтън в класирането.

С триумфа си на „ Сузука” Ботас съкрати 9 точки от задатъка на британеца, който въпреки всичко ще влезе в Гран При на Мексико с 64 пункта пред своя преследвач. До края на сезона Ботас би могъл да завоюва най-много 104 точки, което прави задачата му извънредно сложна.

„ Всичко е възможно”, съобщи Ботас, чийто финален триумф преди Япония датираше от април. „ Аз обаче оставам реалист. Ще имаме потребност от доста шанс в оставащите надпревари. Това е реалност.”

„ Главната виновност, че изоставам с толкоз доста зад Люис, е моя. Причината е в мен и ще се опитам да поправя това за в бъдеще”, добави скандинавеът.

В Япония неговото първо място и третото за Люис Хамилтън бяха задоволителни, с цел да може Мерцедес предварително да победи за 6-и следващ път с трофея при конструкторите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР