Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас се изказа

...
Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас се изказа
Коментари Харесай

Ботас: За младок Льоклер е доста твърд състезател

Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас се изрече със суперлативи за представянето на неговия съперник от Ферари Шарл Льоклер по време на надпреварата за Голямата премия на Италия.

Финландецът опита всичко в арсенала си, с цел да изпревари 21-годишния монегаск, който удържа и се поздрави с победа на „ Монца”. В хода на всичките 53 обиколки младокът беше притискан първо от Люис Хамилтън, а във финалните 11 тура и от Ботас, който беше въоръжен с несравнимо по-свежите гуми.

„ Чух някои приказки по време на конференцията, само че няма визия какво се е случило сред Хамилтън и Льоклер”, разяснява Ботас. „ Със сигурност Льоклер знае по какъв начин да се състезава твърдо. Когато си отпред, няма никакъв метод да сдадеш позицията току-тъй.”

„ За млад играч той в действителност е доста костелив, което е добре да се види. Точно подобен се чака да бъде един водач на Ферари,” сподели още скандинавецът.

Ботас сигурно се надява победната серия на Льоклер да завърши скоро, тъй като в противоположен случай монегаскът може да заплаши неговата позиция в самостоятелното класиране. Ботас е втори с 221 точки, до момента в който Льоклер излезе на четвърта позиция със 182. Трети е Макс Ферстапен със 185.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР