Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас е победител в първия старт

...
Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас е победител в първия старт
Коментари Харесай

Валтери Ботас триумфира в първия старт за сезона във Формула 1

Пилотът на " Мерцедес " Валтери Ботас е победител в първия старт от новия сезон във Формула 1! По традиция конкуренцията и тази година стартира в Австралия, а финландецът за четвърти път в кариерата си се качи на най-високото ходило на почетната стълбичка.

Ботас в никакъв случай не е бил първи в откриващото съревнование. Най-доброто му показване до в този момент беше третото място от 2017 година От тогава е и последната му победа в Гран при - в Дубай.

Пилотът на " Мерцедес " започва от втора позиция и още в първата обиколка изпревари 5-кратния международен първенец и водач след квалификациите - Люис Хамилтън, който също се състезава за " Мерцедес ".

По време на надпреварата финландецът си обезпечи удобна преднина, като даже изиска от екипа си да смени гумите преди финала, с цел да реализира най-бързата обиколка на пистата. От там обаче решиха, че рискът е прекомерно огромен. В последна сметка Ботас първи видя карирания байрак, а зад него остана Хамилтън, който по този начин и не откри метод да се опълчи на съотборника си.

Снимка: Getty Images

Трети в Австралия е водачът на " Ред Бул " Макс Верстапен. Той приключи пред Себастиан Фетел с " Ферари ", като двамата размениха местата си от старта. Пети е Шарл Льоклер също с " Ферари ".

Следващото съревнование от календара е Гран при на Бахрейн на пистата " Сахир " след две седмици (31 март).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР