Пилотът на Mercedes Щофел Вандоорн ще стартира първи в последния

...
Пилотът на Mercedes Щофел Вандоорн ще стартира първи в последния
Коментари Харесай

Щофел Вандоорн спечели последната квалификация за сезона във Формула Е

Пилотът на Mercedes Щофел Вандоорн ще започва първи в последния старт от шестия сезон в историята на Формула Е в Берлин.

Белгиецът бе трети след груповата фаза на квалификацията с закъснение от единствено 0.057 по отношение на спечелилия в нея Себастиен Буеми (Nissan). В решителната суперпол сесия обаче функциите на двамата се размениха и Вандоорн бе този с по-доброто време, като остана на 0.059 пред швейцареца, който ще потегли втори.

Трети на последната стартова решетка за сезона ще застане Рене Раст с Audi, до момента в който компания на втората редица ще му прави съотборникът на Вандоорн, Ник де Врийс. Пети и шести в решителната част на днешната подготовка останаха Робин Фрайнс (Virgin) и Едоардо Мортара (Venturi).

За разлика от досегашните пет квалификации на летище „ Темпелхоф “ през днешния ден се видя извънредно огромна еволюция на пистата с напредването на сесията за място, което от своя страна подреди първите шестима в генералното класиране в дъното на колоната. А финален остана вчерашният победител Оливър Роулънд (Nissan), който позволи неточност в своята единствена обиколка и приключи груповата фаза на 1.333 секунди по отношение на своя съотборник.

Днешният финален за сезона старта още веднъж е с начален час от 20:00 българско време.

Снимки: FIA Formula E
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР