Пилотът на малайзийския самолет - полет МН370, който изчезна на

...
Пилотът на малайзийския самолет - полет МН370, който изчезна на
Коментари Харесай

Следователи: Пилотът на изчезналия малайзийски самолет умишлено го е разбил

Пилотът на малайзийския аероплан - полет МН370, който изчезна на 8 март 2014 година при полет отКуала Лумпур за Пекин, е направлявал самолета "до последния миг ", подозират френски следователи по случая, откакто са получили достъп до "ключови " данни за полета, написа английският вестник "Дейли телеграф ".

Запознаването с тези данни "подхранва " съмнението, че водачът съзнателно е разрушил самолета в морето, извършвайки ликвидиране и самоубийство по едно и също време, споделили следователите.

Тези разкрития, основани на данни от боинга, се появяват единствено дни след лансирането на нова версия, че водачът е страдал от клинична меланхолия, което го предиздвикало да лиши пасажерите от О2, след което да разбие големия "Боинг 777 " в морето.

На борда на самолета, който изчезна и се трансформира в една от най-големите авиационни мистерии в света, имаше 239 души. Всички те се считат за починали, въпреки че многочислените търсения в разнообразни елементи на моретата и океаните в Югоизточна Азия и край западното крайбрежие на Австралия и до през днешния ден не са разкрили следи от изчезналия аероплан.

През юли м.г. проверяващите разгласиха 495-страничен отчет, в който показват, че подаваните от самолета полетни данни евентуално са били съзнателно манипулирани за той да бъде отклонен от курса си. Те обаче не съумяха да открият кой е виновен за това. Единствената страна, която към момента води правосъдно следствие на злополуката, е Франция. С него се занимават двама магистрати, проверяващи гибелта на трима френски пасажери - брачната половинка и двете деца на Гислен Ватрелос - инженер, който се срещна със следователите в сряда.

Според вестник "Паризиен ", те го уведомили, че компанията "Боинг " в края на май най-сетне им е дала достъп до основни данни за съдбовния полет в централата си в Сиатъл, Съединени американски щати, където се създават самолетите.

Материалите, с които те се срещнали, включвали многочислени документи, както и сателитни данни от основаната във Англия компания "Инмарсат ". Двамата магистрати били задължени да подпишат съглашение за конфиденциалност, съгласно което документите не могат да бъдат представени в съда. Те посетили също и централата на "Инмарсат " във Англия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР