Пилотът на M-Sport Ford Теему Сунинен бе най-бързият пилот по

...
Пилотът на M-Sport Ford Теему Сунинен бе най-бързият пилот по
Коментари Харесай

Сунинен бе най-бърз в шейкдауна на рали Великобритания

Пилотът на M-Sport Ford Теему Сунинен бе най-бързият водач по време на шейкдауна на рали Англия. Финландецът мина 3.37-километровата права с 0.2 секунди по-добро време от триото, което се подреди компактно зад него.
Съотборниците Себастиен Ожие и Елфин Еванс, както и Яри-Мати Латвала с Toyota дадоха идентично време и си разделиха второто място. Недотам сполучлив ден бе за От Танак, който се радва на успехите в последните три надпревари в шампионата. Естонецът сресна себе си и тима, когато се подхлъзна на един от десните завои и се удари в насипа до пътя. Това се случи при първото прекосяване на правата и незабавно след него Танак закара автомобила до сервизния парк, където смениха охладителната система на автомобила поради теч. В последна сметка Танак приключи загрявката на 11-а позиция.

(Video: Trevor Agnew) pic.twitter.com/SSsLVFH5KU
— WRC (@OfficialWRC) October 4, 2018
Калните трасета бързо изсъхнаха и започнаха да стават хлъзгави, което накара водачите да бъдат по-внимателни при второто и третото си прекосяване. Изключение бе Ожие, който записа най-хубавото си време при последното пето прекосяване със своята Fiesta.

Зад Сунинен и триото с еднообразно време пети се подреди Крейг Брийн със Citroen, следван от Тиери Нювил с Hyundai и Мадс Остберг с втория Citroen.
  Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР