Пилотът на Honda в MotoGP Хорхе Лоренсо няма да получи

...
Пилотът на Honda в MotoGP Хорхе Лоренсо няма да получи
Коментари Харесай

Лоренсо няма да получи наказание за хаоса в Барселона

Пилотът на Honda в MotoGP Хорхе Лоренсо няма да получи наказване за хаоса, който сътвори във втората обиколка от надпреварата за Гран При на Каталуня в MotoGP. Испанецът събори трима от водачите – Андреа Довициозо, Валентино Роси и Маверик Винялес и по този начин остави съотборника си Марк Маркес с добра преднина на първата позиция.

Лоренсо напредна до четвъртото място за една обиколка и се опита да изпревари Винялес за третото място на десетия завой от втората обиколка. Той обаче се удари в задницата на Дови, двамата паднаха и бутнаха двамата водачи на Yamaha.
A small mistake from @lorenzo99 yesterday, had a big outcome on the race result

Things in #MotoGP can change in the blink of an eye #CatalanGP pic.twitter.com/kuhVpd15h1
— MotoGP™ (@MotoGP) June 17, 2019
Дови и Винялес упорстваха за наказване на Лоренсо, като едно от предложенията бе той да започва в идващото съревнование финален. Маркес отбрани съотборника си и в последна сметка стюардите на ФИМ, водени от двукратния международен първенец в най-високия клас на мотоциклетизма Фреди Спенсър, взеха решение, че Лоренсо не заслужава глоба за случая.

Катастрофата сред четиримата водачи обърка много генералното класиране, като Маркес бе огромният печеливш, който излезе с преднина от 37 точки по отношение на Дови на върха. Лоренсо пък падна до 15-ата позиция в подредбата с едвам 19 точки.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР