Пилотът на Honda в MotoGP Дани Педроса, който ще се

...
Пилотът на Honda в MotoGP Дани Педроса, който ще се
Коментари Харесай

Педроса не може да обясни слабата си форма в MotoGP този сезон

Пилотът на Honda в MotoGP Дани Педроса, който ще се отдръпна от шампионата в края на сезон 2018, не може да си изясни слабата форма, в която се намира от началото на годината. Педроса разгласи желанието си да напусне през юли, откакто Honda разкриха, че на негово място следващата година ще кара Хорхе Лоренсо. Дани имаше опция да остане в MotoGP като сателитен водач, само че не пожела.

Този сезон Педроса не е финиширал в топ 4 нито един път, отбелязвайки най-дългия си интервал без подиум, откогато стартира кариерата си в най-високия клас на мотоциклетизма през 2006-а.

" Не мога да си обясня тази форма. Имам възприятието, че карам както нормално. По време на Гран При на Чехия ми беше мъчно – финиширах осми, а в теста на идващия ден бях с две секунди по-бърз. Още от дете си споделях, че желая да върша всичко на 100% и в този момент когато върша нещо на 100%, не мога да върша и друго нещо на 100%. В последните години фокусът ми към този момент не е единствено върху моторите ", разкри Педроса.
.@26_DaniPedrosa says his loss of form in his final #MotoGP season is " unexplainable ":https://t.co/gDVZQPvnC9
— Motorsport.com (@Motorsport) August 16, 2018
Той получи предложение както от Honda, по този начин и от КТМ да стане техен тест водач от сезон 2019, само че испанецът съобщи, че има потребност да намерения по-дълго.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР