Пилотът на Хонда Марк Маркес спечели трета поредна и общо

...
Пилотът на Хонда Марк Маркес спечели трета поредна и общо
Коментари Харесай

Марк Маркес спечели трета поредна титла в Мото ГП

Пилотът на Хонда Марк Маркес завоюва трета поредна и общо пета купа от Мото ГП, откакто победи в надпреварата за Гран при на Япония. Единственият останал съперник на Маркес за трофея Андреа Довициозо отпадна в заключителните обиколки на конкуренцията и разреши на испанеца да узакони купата си.

25-годишният Маркес имаше преднина от 77 точки на върха в генералното класиране при водачите преди началото на днешното съревнование, в което той започва от пета позиция. Маркес показва солидно каране, с цел да се изкачи до второто място зад водача Довициозо, а в 21-та обиколка съумя да поеме водачеството. При опит да си върне водачеството Довициозо изхвърча от пистата, а по-късно Маркес нямаше проблем да стигне до успеха и стане първенец за пети път. По този метод той изравни достижението на австралиеца Мик Духан, а пред него във безконечната класация са само италианските митове Валентино Роси със седем трофеи и Джакомо Агостини, който е ставал първенец в най-високия клас мотори осем пъти.

" Чувствам се извънредно добре. Надявах се, че ще мога да си обезпечи купата тук и значимото е, че използвах първия си късмет. Не беше най-хубавия ми уикенд, само че работих крепко, с цел да го реализира. Успях да остана по петите на Андреа и нападнах малко преди края. Натисках мотора до дъно и по тази причина той направи неточност, което е тъпо, тъй като заслужаваше да бъде на подиума през днешния ден ", разяснява Маркес след края на надпреварата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР