Пилотът на Honda Марк Маркес спечели категоричен полпозишън в квалификацията

...
Пилотът на Honda Марк Маркес спечели категоричен полпозишън в квалификацията
Коментари Харесай

Маркес надмина Мик Дуън с 59-и полпозишън в MotoGP и рекорд на Ред Бул Ринг

Пилотът на Honda Марк Маркес завоюва безапелационен полпозишън в квалификацията за неделната Гран При на Австрия в MotoGP, счупвайки два върха. Маркес завоюва 59-и полпозишън в кралския клас на мотоциклетизма и по този начин изпревари именития водач Мик Дуън по брой първи стартови позиции. Защитаващият купата си от 2018-а направи това като сложи нова най-бърза обиколка на " Ред Бул Ринг ", чийто връх преди този момент държеше Андреа Яноне от 2016-а.

Пилотът на Yamaha Маверик Винялес стартира нетрадиционно квалификацията с медиум задна гума и оглави подредбата, до момента в който по средата на сесията Маркес не усъвършенства достижението му. Винялес постави мека задна гума по-късно и се приближи рисково до Маркес, само че водачът на Honda направи още едно усъвършенстване и в последна сметка си завоюва първа стартова позиция.

@marcmarquez93 throws down the gauntlet!@mvkoficial12 had set a blistering time but the world champion responds! #AustrianGP pic.twitter.com/bddvjCPx4f
— MotoGP™ (@MotoGP) August 10, 2019
Времето на Винялес бе усъвършенствано и от сателитния водач на Yamaha Фабио Куартараро, както и от водача на Ducati Андреа Довициозо. Италианецът си завоюва третото стартово място с преднина от единствено 0.008 сек по отношение на Винялес.

От пето и шесто място на " Ред Бул Ринг " в неделя ще потеглят Франческо Баная със сателитен Ducati и Такааки Накагами със сателитна Honda, като и за двамата това е най-хубавият им квалификационен резултат в кралския клас. От третата стартова редица ще тръгнат Алекс Ринс със Suzuki, Джак Милър със сателитен Ducati и Кал Кръчлоу със сателитна Honda.

Подобно на Винялес, Валентино Роси първо излезе на пистата с медиум задна гума и даже след промяната не съумя да напредне изключително, което го остави с едвам 10-ото място. Зад него пък ще дебнат Пол Еспергаро с КТМ и Данило Петручи с Ducati, който претърпя рухване в квалификацията на завой номер 4.

@Petrux9's session ends early with a crash!

The Italian is up on his feet but won't improve on 12th #AustrianGP pic.twitter.com/6gDmW5ye5g
— MotoGP™ (@MotoGP) August 10, 2019 Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР