Пилотът на Honda Марк Маркес бе най-бърз в третата тренировка

...
Пилотът на Honda Марк Маркес бе най-бърз в третата тренировка
Коментари Харесай

Маркес с първо място в третата MotoGP тренировка, Роси и Дови в Q1

Пилотът на Honda Марк Маркес бе най-бърз в третата подготовка от MotoGP уикенда в Германия с новото си олекотено карбоново шаси. На второ място приключи един от любимците за победа този уикенд - сателитният водач на Yamaha Фабио Куартараро. Французинът обаче приключи сесията със подозрения за травма в лявата си ръка след разклащане на мотора му на 11-ия завой в последната обиколка при скорост от 262 км/ч. Трето най-хубаво време даде Маверик Винялес със заводската Yamaha.

A huge moment for @FabioQ20 through the waterfall section!

The @sepangracing rider looks in discomfort as he returns to the pit box! #GermanGP pic.twitter.com/D0KPaoZvBi
— MotoGP™ (@MotoGP) July 6, 2019
Италианските звезди в MotoGP Валентино Роси и Андреа Довициозо не съумяха да влязат в топ 10 и по този начин и не си подсигуряваха непосредствено място в квалификацията, отреждаща полпозишън. Пилотите на Yamaha и Ducati ще се борят за двете места в Q1, които водят към втората квалификационна сесия.

No problems for @marcmarquez93 in FP3!

The world champion leads but @ValeYellow46 and @AndreaDovizioso are bound for Q1! #GermanGP pic.twitter.com/WuZnW767xc
— MotoGP™ (@MotoGP) July 6, 2019
Тренировката стартира неприятно за трима от водачите на Yamaha. Винялес на два пъти изгуби контрола на машината си на първия завой и се озова в чакъла, а след това същото се случи и с Куартараро и неговия съотборник Франко Морбидели.

If at first you don't succeed, try and try again! @FabioQ20 overshoots the first corner for the second time this morning! #GermanGP pic.twitter.com/gkzowh4vRP
— MotoGP™ (@MotoGP) July 6, 2019
Turn 1 is proving very tricky this morning! @mvkoficial12 has also had two visits to the gravel trap while @FrankyMorbido12 recovers from this moment! #GermanGP pic.twitter.com/on46QH8GR6
— MotoGP™ (@MotoGP) July 6, 2019
В последна сметка зад топ 3 най-бързи бяха сателитният водач на Honda Кал Кръчлоу, който кара с травма в коляното си, Алекс Ринс със Suzuki, Морбидели, Данило Петручи, който бе най-бързият водач с Ducati в 45-минутната сесия, Джак Милър със сателитен Ducati, Жоан Мир с втория мотор на Suzuki и Пол Еспергаро с КТМ, който в самия завършек на тренировката претърпя рухване на завой номер 3.

Доктора бе единственият водач с Yamaha, който остана отвън топ 10. Неговото време бе с едвам 0.013 сек по-слабо от това на Еспергаро и Валентино остана на 11-о място. Дови пък трябваше да се помири с 14-а позиция.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР