Пилотът на Honda Хорхе Лоренсо може да отсъства около месец

...
Пилотът на Honda Хорхе Лоренсо може да отсъства около месец
Коментари Харесай

Хорхе Лоренсо пропуска и ГП на Германия в MotoGP

Пилотът на Honda Хорхе Лоренсо може да отсъства към месец след тежкото си рухване на холандската писта " Асен " във вчерашната първа подготовка там. Шефът на тима Алберто Пуч разкри новината и добави, че Лоренсо ще пропусне и идващия кръг в MotoGP в Германия.

Лоренсо бе признат в болница след случая и бе диагностициран с фрактура на гръбначния прешлен. Испанецът към този момент бе получил болки в гърба си преди две седмици, когато претърпя случай в сезонния тест в Барселона.

Очаква се трикратният MotoGP първенец да се върне на пистата в Чехия при започване на август, след лятната пауза в шампионата.

Jorge Lorenzo will miss Sunday's #MotoGP Dutch TT at Assen after fracturing his back in an FP1 crashhttps://t.co/MvGZaHQE51
— Autosport (@autosport) June 28, 2019
" Лоренсо имаше случай и в Барселона предходната седмица и още тогава изпитваше мощни болки навръх същото място, на което и в този момент. Болките му се усилиха след случая на " Асен ". В медицинския център на пистата направиха фотография, която изглеждаше обикновено, само че взехме решение да го транспортираме до болница, където да създадат по-прецизен обзор. Там откриха фрактура на прешлен, само че за благополучие докторът бе безапелационен, че тази част е много защитена и по никакъв метод нервът не е повреден ", разкри Пуч.

Лоренсо няма да бъде заместван за остатъка от уикенда в Холандия, само че за Германия тимът евентуално ще се погрижи за заместител.

Video Jorge Lorenzo crashing in FP1! #DutchGP #MotoGP pic.twitter.com/mw5iwYLScX
— Sophia (@sophia_wrc) June 28, 2019
Според Пуч повода за злополуката е ясна - влизане с прекомерно висока скорост в седмия завой.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР