Пилотът на хеликоптера, с който загина баскетболната звезда Коби Брайънт,

...
Пилотът на хеликоптера, с който загина баскетболната звезда Коби Брайънт,
Коментари Харесай

Разследване установи вероятната причина за катастрофата, при която загина Коби Брайънт и още 8 негови спътници

Пилотът на хеликоптера, с който почина баскетболната звезда Коби Брайънт, е летял прекомерно ниско, с цел да може да бъде наблюдаван от радари в мъглата. Това излиза наяве от записи на въздушния надзор, публикувани късно в понеделник, оповестява организация Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Междувременно следователи откриха останките от три тела на мястото на злополуката и търсят останалите.

Хеликоптерът "Сикорски Ес-76 " се блъсна в неделя във нагорнище край град Калабасас в Калифорния, на към 65 км северозападно от Лос Анджелис. Всичките девет пасажери на борда починаха, в това число 13-годишната щерка на Коби Брайънт - Джиана. Катастрофата е провокирала пожар на земята, а останките от хеликоптера са пръснати на повърхност от 1000 кв.м.

Гъстата мъгла и нейната роля за злополуката бяха в центъра на внимание в понеделник, до момента в който почитатели, другари и родственици на звездата от ЕнБиЕй (NBA) се изправиха пред действителността, че 41-годишният Кобие Брайънт и 13-годишната му щерка Джиана са измежду починалите.

НБА анулира мача, плануван за през днешния ден, сред тимовете на Лейкърс и Клипърс. Решението бе взето от почитание към организацията на Лейкърс, която надълбоко скърби за трагичната загуба на легендата на отбора Кобе Брайънт, неговата щерка Джиана и още седем души в злополука с хеликоптер в неделя, уточни Националната баскетболна асоциация.

Освен Брайънт, случаят почерни още три фамилии, свързани със спортна академия "Мамба ": брачен партньор и брачна половинка и тяхната 13-годишна щерка, майка и 13-годишната й щерка, и баскетболна треньорка, която също е майка. Деветата жертва е водачът, който е умел някогашен инструктор, дипломиран да лети в мъгла.

Авиодиспечери са разрешили на водача да лети в неприятното време. Той е изискал следене на полета, само че е бил осведомен, че лети прекомерно ниско, с цел да бъде уловен от радарите. От публикуваните записи остава неразбираемо дали водачът е чул това известие, показва Ройтерс.

Записът демонстрира, че водачът е опитал да остане под равнището на облаците, с цел да резервира образен контакт с терена, съобщи юрист Гари Роб, създател на книгата "Съдебни разногласия при произшествия с хеликоптер ". Според него е прекомерно евентуално водачът да е летял доста ниско под облаците и да се е блъснал във върха на възвишението, забулено от тях.

По време на записа водачът е спокоен от самото начало, сподели юристът и дефинира връзката с авиодиспечерите като "изключително естествена и рутинна ".

Следователите ще проучат дали не става дума за механична щета като причина за злополуката, сподели още Гари Роб, само че добави, че този модел хеликоптери са "надеждни " и "като цяло сигурни ".

Фенове на "Лейкърс " направиха спонтанен олтар на Брайънт покрай спортната зала "Стейпълс ", където той играеше домакинските си мачове. Почитатели сложиха цветя и негови фланелки пред гимназията във Филаделфия, където е играл преди да влезе в НБА.

В Холивуд, звезди като Робърт де Ниро и Брад Пит, резервираха минута безмълвие в памет на Кобе Брайънт при започване на обичайния обяд на номинираните за премиите на Академията. Брайънт, който завоюва Оскар за късометражния анимационен филм "Скъпи баскетбол ", участва на обяда преди две години.

В Ню Йорк пътуващите с метрото, които излизат на станция Пен, стопираха сутринта за минута безмълвие преди да светне голям електронен билборд с облика на Коби Брайънт на залата "Медисън скуер гардън ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР