Пилотът на Хаас Кевин Магнусен заяви, че след завръщането си

...
Пилотът на Хаас Кевин Магнусен заяви, че след завръщането си
Коментари Харесай

Магнусен за напрежението във Формула 1: В миналото то ме плашеше

Пилотът на Хаас Кевин Магнусен съобщи, че след завръщането си във Формула 1 при започване на 2022 година напрежението за него е по-малко, защото самият той не си слага същите упования, които е имал в предишното.

Датчанинът изненадващо получи късмет да се завърне във Формула 1, откакто Хаас избра да се раздели с Никита Мазепин малко след началото на съветската военна инвазия в Украйна предишния февруари. В тази една година, в която Магнусен се състезава най-вече със спортни коли в Съединените щати той стана татко, което също му е спомогнало за това в този момент да се усеща по-спокоен във Формула 1.
 Магнусен удостовери сполучлива интервенция на китката Магнусен удостовери сполучлива интервенция на китката
„ Най-голямото напрежение постоянно идва от упованията, които имам към себе си. Откакто бях дребен си представях живота си единствено като водач във Формула 1, където да бъда най-хубавия. Смятах, че да си първенец във Формула 1 е най-великото нещо, което можеш да постигнеш, което в този момент разбирам, че не е по този начин.

„ Това смъкна малко напрежението, което ми се отразява доста положително. Сега се любувам повече на това да карам във Формула 1. Когато бях със остарялото си мислене ме беше боязън да бъда в падока, защото напрежението беше доста огромно. Страхувах се, че няма да съм благополучен, в случай че не реализира задачите си в спорта.

„ От друга страна идва и напрежението, което другите слагат върху теб. Този спорт е доста сложен поради доста неща. Така че аз мисля, че това (да стана баща) беше положително за мен, макар че доста хора споделят, че когато това се случи ти губиш малко скорост. При мен обаче казусът не е подобен и даже считам, че се получи противоположното “, изясни Магнусен пред медиите.

В своето първо съревнование назад във Формула 1 Магнусен се показа доста мощно и приключи на пето място в конкуренцията за Гран При на Бахрейн. В предпоследния кръг за сезона в Бразилия пък датчанинът завоюва и своя първи полпозишън в кариерата, откакто се ориентира доста добре в комплицираните условия по време на квалификацията за Гран При на Сао Пауло.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР