Пилотът на Хаас Кевин Магнусен трябва да се подложи на

...
Пилотът на Хаас Кевин Магнусен трябва да се подложи на
Коментари Харесай

Оперират ръката на Кевин Магнусен

Пилотът на Хаас Кевин Магнусен би трябвало да се подложи на интервенция на едната ръка преди началото на сезона във Формула 1, който започва на 5 март в Бахрейн. Новината удостовери самият водач, като изясни, че става въпрос за киста в китката и добави, че чака интервенцията да е “безобидна процедура ”. Това обаче може да провали плануваното от Кевин присъединяване в “24 часа на Дейтона ” (28-29 януари), където той би трябвало да кара Порше 911 GT3 R на MDK Motorsport и е в екипаж дружно с татко си Ян, Марк Квейм, който е и притежател на отбора и Трентън Естеп.

Магнусен описа, че е имал болки в китката и е отишъл на доктор, където станало ясно, че има киста, която би трябвало да бъде отстранена, с цел да може водачът да е изцяло подготвен за акцията във Формула 1.

“Ще изчакам да видя какво ще кажат лекарите, само че най-вероятно няма да мога да карам в Дейтона ”, изясни Магнусен.
 В Хаас са срещу 11-и тим във Формула 1 В Хаас са срещу 11-и тим във Формула 1
От Хаас потвърдиха, че Кевин е уведомил отбора за идната интервенция и подчертаваха на това, че той би трябвало да е изцяло подготвен за началото на тестванията преди сезон 2023 във Формула 1.
 Магнусен ще оказва помощ на Хюлкенберг при завръщането му във Формула 1 Магнусен ще оказва помощ на Хюлкенберг при завръщането му във Формула 1
Баща и наследник Магнусен възнамеряваха надпреварата в Дейтона да е вторият им общ старт за американския отбор от Охайо след “12 часа на Абу Даби ” през декември, където двамата финишираха 7-и в общото нареждане зад кормилото на Ферари 488 GT3. Двамата караха дружно и в “24 часа на Льо Ман ” през 2021, само че с първообраз от клас LMP2 - Oreca 07 на High Class Racing.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР