Пилотът на Ферари във Формула 1 Шарл Льоклер демонстрира затопляне

...
Пилотът на Ферари във Формула 1 Шарл Льоклер демонстрира затопляне
Коментари Харесай

Льоклер: Голям щастливец съм, че Фетел ми е съотборник

Пилотът на Ферари във Формула 1 Шарл Льоклер показва стопляне в връзките със своя надалеч по-опитен съотборник Себастиан Фетел. След като двамата имаха своите търкания в хода на сезон 2019 21-годишният монегаск съобщи, че е в привилегирована позиция да има за сътрудник 4-кратен международен първенец.

Кампанията е дебютна за Льоклер, който остави чудесни усещания в първия си сезон измежду „ кралските гонки”, когато кара за Заубер (сега Алфа Ромео). Затова и Ферари пое риска да го ангажира като съотборник на Фетел след раздялата с Кими Райконен. Дотук младокът води с 1 победа повече и 9 точки по отношение на Фетел в генералното класиране. Въпреки това той не си прави илюзии, че към този момент се е трансформирал във водещия водач на отбора.

„ Нямам концепция (откъде се взеха тези изказвания – б.р.), само че Себастиан е печелил 4 пъти международната купа, а аз нямам сходен успех”, разяснява Льоклер. „ Вярвам, че той има доста опит. Много е бърз и доста мощен, узнавам доста от него. Ще забележим по какъв начин ще е след края на сезона. Не аз вземам решение кой ще бъде номер едно и кой – номер две.”

„ В момента съм благополучен със статуквото и съм щастливец, че имам Себ до себе си. Сега за мен е малко необичайно, тъй като към този момент насочваме фокус към колата за идващия сезон, а до този миг сменях тимовете всяка година. Сега натрупвам опит и мисля, че е от изгода наличието на Себ, който е привикнал с тези неща. Следя го по какъв начин работи върху развиването на колата, кои са основните му препоръки към инженерите”, добави Льоклер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР