Пилотът на Ферари във Формула 1 – Шарл Льоклер, беше

...
Пилотът на Ферари във Формула 1 – Шарл Льоклер, беше
Коментари Харесай

Льоклер: Няма как да се зарадвам на първата си победа, тя е за Антоан

Пилотът на Ферари във Формула 1 – Шарл Льоклер, беше доста въздържан в първите си думи след успеха си в Гран При на Белгия , която бе дебютна в неговата кариера. 21-годишният играч я посвети на починалия през вчерашния ден по време на старт от Формула 2 Антоан Юбер.

22-годишният французин загуби живота си в резултат на зверска злополука на същото трасе, при която понесе цялата тежест от удара с друга кола, връхлетяла го с над 270 км/ч.

„ От една страна, аз имах една фантазия още от дете и през днешния ден тя се сбъдна. От друга, обаче уикендът беше сложен за всички поради случилото се вчера”, сподели Льоклер.

„ Загубихме другар, на който желая да посветя първата си победа. Израснах дружно с Антоан, състезавали сме се дружно. Няма по какъв начин да се насладя на първия си триумф.”

„ Състезанието беше доста мъчно, измъчихме се с гумите към края. Все отново беше по-добре от Будапеща, в този момент опазих гумите в по-голяма степен. Предвид представянето ми този уикенд, то беше положително поради полпозицията и първата ми победа.”

„ Накрая не ми беше по никакъв начин елементарно, защото Люис Хамилтън ме настигаше доста бързо”, съобщи още Льоклер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР