Пилотът на Ферари Шарл Льоклер спечели квалификацията за Гран при

...
Пилотът на Ферари Шарл Льоклер спечели квалификацията за Гран при
Коментари Харесай

Льоклер поднесе изненада и спечели квалификацията за Гран при на Азербайджан

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер завоюва квалификацията за Гран при на Азербайджан, 4-и кръг от началото на сезона във Формула 1.

Монегаскът изненада всички на уличното трасе в Баку и окупира първо място на стартовата решетка за неделната конкуренция с време 1:40.203 минути.

По този метод Льоклер изпревари двамата водачи на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес и прекъсна серията на " биковете " от три следващи извоювани квалификации от началото на 2023-а година.

Любопитното към полпозишънът на Шарл е, че за трети следващ сезон точно той дава най-хубаво време в квалификацията за Гран При на Азербайджан, само че състезателят на Ферари към момента е в търсене на своята първа победа по улиците на Баку.

Зад първите трима в подреждането се подреди Карлос Сайнц с втория болид на Ферари, а топ 6 допълниха Люис Хамилтън от отбора на Мерцедес и Фернандо Алонсо от екипа на Астън Мартин.

Важно конкретизиране е, че днешната подготовка дефинира стартовия ред за главната конкуренция, която ще се организира в неделя (30 април) и е с начален час 14.00 българско време.

Утре в Баку от 16.30 часа българско време пък следва първата за сезона спринтова конкуренция във Формула 1. Малко по-рано ще се организира и първата в историята спринтова подготовка, която заменя втората свободна подготовка в хода на уикенда и ще има за цел да дефинира стартовата решетка единствено и само за спринта по-късно същия ден.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР