Пилотът на Ферари Себастиан Фетел е мотивиран да завърши с

...
Пилотът на Ферари Себастиан Фетел е мотивиран да завърши с
Коментари Харесай

Фетел най-бърз след първата тренировка за ГП на Абу Даби

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел е стимулиран да приключи с победа 2017 година и го сподели в днешната първа свободна подготовка за последната от сезона във Формула 1 Гран При на Абу Даби. Лидерът на Ферари записа най-хубаво време при започване на подготовката за неделното съревнование, до момента в който спечелилият четвъртата си международна купа два кръга по-рано Люис Хамилтън остана втори.

Британецът изостана от водача Фетел на 0.120 сек, само че от подготовката за съботната подготовка остават още две свободни тренировки. Макс Верстапен бе по-бързият водач на Ред Бул в утринната сесия. Австралийският му съотборник Даниел Рикардо не съумя даже да се приближи до темпото на холандеца и остана едвам десети.

Другият водач на Ферари Кими Райконен записа четвърто време, като изостана от съотборника си Фетел на половин секунда. Едва пети остана Валтери Ботас, който продължава да е надалеч от скоростта, която всички чакат от водач на шампионския тим на Мерцедес.

Серхио Перес още веднъж класира болид на Форс Индия незабавно след огромните любимци от Ферари, Мерцедес и Ред Бул. Мексиканецът записа шесто време, а седми се подреди огромната звезда на Макларън. Испанецът ще опитва да измъкне максимума в последното съревнование на английския отбор с японския снабдител на мотори Хонда, един интервал, който и двете страни ще желаят по-бързо да не помнят.

Другият водач на Макларън Стофъл Вандоорн се класира осми, оставяйки Фелипе Маса девети. Бразилският водач на Уилямс взе участие в последния спортен уикенд в кариерата си във Формула 1.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР