Пилотът на Ферари Кими Райконен призна, че кампанията му през

...
Пилотът на Ферари Кими Райконен призна, че кампанията му през
Коментари Харесай

Разочарованият Райконен: Сезонът бе много далеч от това, което очаквах

Пилотът на Ферари Кими Райконен призна, че акцията му през 2017 година е много делеч от това, на което се е надявал при започване на сезона. Световният първенец за 2007-ма във Формула 1 не завоюва Гран При съревнование през годината, а последната му победа за Скудерия датира от 2014-а. Ледения се качи на подиума седем пъти този сезон, само че в генералното класиране позволи пред себе си освен съотборника си Себастиан Фетел и дуото на Мерцедес, а и Даниел Рикардо от Ред Бул.
" Далеч съм от това, на което се надявах, само че това е мястото ми. Така протече сезонът. Остава ни още единствено един кръг, ще дадем най-хубавото от себе си и следващата година ще се постараем много повече. Очевидно аз съм тук, с цел да спечелвам надпревари и шампионати, тъй че мястото, на което се намирам сега, въобще не е идеално и не ми е задоволително. Започнахме годината много едва, по-късно осъществихме напредък, само че към този момент бяхме доста изостанали ", показа Кими.

Въпреки рецензиите към Кими Скудерия му гласоподава доверие, предложи му нов контракт още през лятото и отхвърли да внесе промени в спортната си двойка.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР