Пилотът на Ферари Кими Райконен подписа нов едногодишен договор с

...
Пилотът на Ферари Кими Райконен подписа нов едногодишен договор с
Коментари Харесай

"Ферари" удължи договора на Райконен до края на 2018 г.

Пилотът на " Ферари " Кими Райконен подписа нов едногодишен контракт с отбора, оповестиха от Маранаело. Финландският деец, чийто сегашен договор изтичаше в края на сезона, ще продължи да кара за Скудерията до края на 2018 година

" Тимът оповестява, че реализира сделка за удължение на партньорството с Кими Райконен. Пилотът ще продължи да кара за нас и през 2018 година ", гласи публично известие от Маранело.

Ferrari and Kimi Raikkonen still together for 2018. #Kimi7https://t.co/Fme6Du34vT
— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) August 22, 2017

Райконен е последният водач, който завоюва международната купа с " Ферари ". Това се случи в първия му сезон за Скудерията – 2007. Тогава финландецът приключи със 110 точки, изпреварвайки с една двамата водачи на " Макларън " Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън.

Ледения остана във " Ферари " до 2009 година, като в края на същата година напусна Формула 1 и се отдаде на кариера в други съревнования.

След два цялостни сезона в Световния рали шампионат и една година в НАСКАР финландецът се завърна във Формула 1. През 2012 година караше за " Лотус ", с който завоюва две победи и се качи на подиума 15 пъти.

От 2014 година Ледения още веднъж е част от " Ферари ", само че в ролята на втори водач – първо след Фернандо Алонсо, а в този момент след Себастиан Фетел.

В Скудерията смятат Райконен за доста потребен екипен състезател, както и водач, който работи по развиването на болида. Въпреки че няма победа към този момент в 88 следващи надпревари, от отбора резервират религия в него.


© Associated Press

" Ферари " желае да резервира пилотския си екип и за идната година, като сега договаря с Фетел.

През този сезон Райконен към този момент прояви екипен дух, като в Монако беше заставен да пропусне Фетел, без значение че започва от полпозишън, а в Унгария трябваше да задържа двамата водачи на " Мерцедес " зад себе си.

Райконен, който се състезава в шампионата от 2001 година, е пети във безконечната класация на водачите с най-вече стартове във Формула 1 – 263. От настоящите водачи повече от него имат единствено Алонсо (282) и Дженсън Бътън с 306 (в момента е авариен водач на " Макларън " ).

За 15 сезона във Формула 1 финландецът има 20 победи, 88 качвания на подиума, 45 най-бързи обиколки, 17 пъти е стартирал от полпозишън и е спечелил 1476 точки.

В идващите седмици се чака " Ферари " да подпише нов контракт и със Себастиан Фетел.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Формула 1 (87)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР