Пилотът на Ферари Кими Райконен изказа мнение, че неговият колега

...
Пилотът на Ферари Кими Райконен изказа мнение, че неговият колега
Коментари Харесай

Райконен: Спорните решения са част от Ф1

Пилотът на Ферари Кими Райконен изрече мнение, че неговият сътрудник от Ред Бул Макс Ферстапен подвигна прекомерно доста звук към отнетото му трето място в Гран При на Съединени американски щати.

Големият печеливш от решението на стюардите, което поляризира мненията, бе точно Ледения. Той държеше третата позиция до последните метри от надпреварата в Остин, Тексас, като разреши на надалеч по-младия си противник да го задмине.

Ферстапен въобще не мисли за опрощение до стюардите

Наказват още един път Макс Ферстапен?

Предвид своите 14 сезона в „ кралските гонки” Кими несъмнено може да бъде скъп извор на опит за 20-годишния Макс. Затова и той го посъветва да не помни за случая и да не кори прекалено много маршалите, тъй като в противоположен случай може да се случи по този начин, че и идващото значимо решение за него също да не е положително.

„ Трябва да приемеш нещата такива, каквито са”, съобщи Райконен. „ Понякога имаш възприятието, че всички са настроени против теб, различен път нещата вървят по твоя метод. Така ще бъде. Всички споделиха: „ О, Мика Сало (един от стюардите, взели участие при решението, и финландец като Кими – б.р.)” оказва помощ на Ферари. НА „ Спа” обаче той бе стюард, а мен ме наказаха без съображение.”

Бриаторе: Ферари сбърка с доверието към Кими

„ Имал съм доста санкции за произшествия, които ми се костват като нищо. Оставяш нещата по този начин и идващият път опитваш нещо друго, което води и до различен резултат. Те си правят работата по най-хубавия метод, на който са способни. Знам, че когато решението е против теб, това не е най-приятното възприятие, само че в живота е така”, добави Райконен.

Повечето английски и немски медии се сплотиха към гледището, че главната вербална офанзива на Ферстапен след Гран При на Съединени американски щати обаче не бе ориентирана към Сало, а към австралиеца Гари Конъли.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР