Пилотът на Дукати Андреа Довициозо е готов за откриващото състезание

...
Пилотът на Дукати Андреа Довициозо е готов за откриващото състезание
Коментари Харесай

Андреа Довициозо е готов за старта на сезона в МotoGP

Пилотът на Дукати Андреа Довициозо е подготвен за откриващото съревнование за сезона в Кралския клас МоtoGP от календара на международния шампионат по мотоциклетизъм на писта.

34-годишният италианец претърпя интервенция на ключицата в Модена след злополука предишния месец на съревнование по мотокрос във Фаенца, северна Италия.

" Готов! След като мина медицински прегледи при лекар Анхел Чарте, Андреа Довициозо получи позволение да се състезава този уикенд ", написаха от Дукати в Туитър.

Довициозо, който приключи втори предишния сезон след испанеца Марк Маркес, съобщи, че няма самообладание да се върне на пистата.

" След интервенцията на ключицата продължих да работя крепко, с цел да се възстановя в точния момент за испанското Гран при. Чувствам се доста добре, само че до момента в който не стартира надпреварата няма да знам фактически в какво положение съм. Трябва да се приспособя към жегата в Херес и най-важното е да не върша неточности ", разяснява Довициозо.

Сезонът в MotoGP, отсрочен поради пандемията, стартира с две следващи надпревари на пистата " Херес " в Испания на 19 и 26 юли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР