Пилотът на Ducati Хорхе Лоренсо, който миналата седмица обяви официално,

...
Пилотът на Ducati Хорхе Лоренсо, който миналата седмица обяви официално,
Коментари Харесай

Ядосаха Лоренсо, но той се завърна на полпозишън в MotoGP

Пилотът на Ducati Хорхе Лоренсо, който предходната седмица разгласи публично, че от сезон 2019 ще кара с Honda, завоюва полпозишъна за Гран При на Каталуня в MotoGP - седми кръг от календара на сезон 2018. Испанецът стана шестият друг водач, който започва от първа позиция от началото на 2018-а в шампионата след Маркес (САЩ), Зарко (Катар и Франция), Кръчлоу (Испания), Роси (Италия) и Милър (Аржентина).

He'll be happy again now! @lorenzo99 shoots back to the top! #CatalanGP pic.twitter.com/paGW1uRmID
— MotoGP™ (@MotoGP) June 16, 2018
Това е и първият полпозишън за Лоренсо от Валенсия 2016 година, както и първият за Ducati от началото на сезона.

That's @lorenzo99's first pole position since Valencia 2016! #CatalanGP pic.twitter.com/TGgXTR5gxO
— MotoGP™ (@MotoGP) June 16, 2018
От втора позиция ще тръгне Маркес, който остана на единствено 0.066 секунди обратно, а от трета - вторият водач на Ducati Андреа Довициозо.

Марк Маркес трябваше да премине през Q1 поради злополуката си в третата подготовка, само че предстоящо не се затрудни изключително с Q1 и записа най-хубавата обиколка там. Компания в напредването към Q2 му направи сателитния водач на Honda Такааки Накагами, което бе изненадата на сесията. За сметка на това сателитният водач на Ducati Джак Милър бе изпратен на 13-а позиция на стартовата решетка на " Каталуня " в неделя, а Алекс Ринс със Suzuki - на 15-ата. За дебютанта този сезон Накагами това бе първа поява в Q2.

Марк Маркес бе единственият водач, който стартира втората квалификацията с твърда предна гума. Хорхе Лоренсо с Ducati първи зае челната позиция, само че скоро по-късно Маркес усъвършенства времето му. Валентино Роси също направи това със своята Yamaha и зае втората позиция.

Пилотите влязоха да сменят моторите си по средата на сесията, само че втората машина на Лоренсо към момента не бе подготвена и той очевидно не бе по никакъв начин удовлетворен.

@lorenzo99 isn't happy!#CatalanGP pic.twitter.com/MkL7OF7Tto
— MotoGP™ (@MotoGP) June 16, 2018
След първата половина от квалификацията Кал Кръчлоу със сателитна Honda катастрофира на бърза обиколка.

В самия завършек на сесията Маркес бе на доста добра обиколка, с която можеше и да усъвършенства времето на Лоренсо, само че бе блокиран от Данило Петручи със сателитен Ducati.

Зад Дови на третото място на следващия ден ще започват Маверик Винялес с Yamaha, Андреа Яноне със Suzuki и Петручи. Валентино Роси, Зарко и Рабат ще се наредят на третата редица на пистата, а авариралият Кръчлоу - десети.

Състезанието за ГП на Каталуня започва в 15:00 часа българско време в неделя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР