Пилотът на Ducati Андреа Довициозо смята, че отборът му задължително

...
Пилотът на Ducati Андреа Довициозо смята, че отборът му задължително
Коментари Харесай

Довициозо: Би било глупаво Ducati да не опитат да привлекат Маркес

Пилотът на Ducati Андреа Довициозо счита, че тимът му наложително би трябвало да направи опит да притегли международния първенец в MotoGP за последните два сезона Марк Маркес. Възможност ще имат през 2020 година, която е последната на испанеца в Honda от сегашния му контракт. Очаква се Маркес да е в центъра на спекулациите за нов контракт през 2020-а. Италиански медии настояват, че от Ducati към този момент са се свързвали с мениджърите на Маркес, макар че шефът на италианския отбор Давиде Тардоци отхвърля това. Довициозо съобщи, че няма да е сюрпризиран, в случай че Ducati към този момент обмислят привличането на Маркес.

" Аз бих бил обезпокоен, в случай че те не го обмислят изобщо. Чух слуховете, че Ducati към този момент са го потърсили, само че не мисля, че са правилни, защото не би било мъдро от тяхна страна. Има две години, в които може да чакаме всичко да се случи. Разбира се, би било неуместно Ducati да не обмислят привличането на Маркес, както би било неуместно Honda да не опитат да го задържат ", разяснява Довициозо. Самият той има контракт с отбора си до 2020 година, само че не счита, че в случай че с Маркес попаднат в един тим, някой от тях ще има проблем.
Marquez vs Dovi: who will shine brightest in Japan?

Italian rider is looking to make the Championship leader wait another week for his seventh world title in the land of the rising sun#MotoGP | #JapaneseGP https://t.co/jKtwLw7szv pic.twitter.com/zvKLDRAZ8N
— MotoGP™ (@MotoGP) October 18, 2018
" Когато работиш с един международен първенец, както сега върша с (Хорхе) Лоренсо, постоянно научаваш по нещо. Всеки първенец има свои жанр и желания, само че отново би било ужасно да имам даже и единствено част от неговите данни. Когато изучаваш водач, който не кара като твоя мотоциклет, доста неща остават скрити ", добави Дови, който този уикенд ще се опита да попречи на Маркес да стане първенец в кралския клас за сезон 2018.
  Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР