Пилотът на Ducati Андреа Довициозо оглави първата тренировка от състезателния

...
Пилотът на Ducati Андреа Довициозо оглави първата тренировка от състезателния
Коментари Харесай

Довициозо бе най-бързият пилот от MotoGP в Япония след петъчните тренировки

Пилотът на Ducati Андреа Довициозо оглави първата подготовка от спортния уикенд на MotoGP в Япония. Неговото достижение остана най-хубавото и след втората подготовка, защото тя бе извършена на мокра писта. Във втората сесия най-бърз бе водачът на Honda Дани Педроса, а няколко водачи въобще не излязоха на пистата в тези условия.

След Дови в първия тур най-хубаво време записа Кал Кръчлоу със сателитна Honda. По традиция водачът в генералното класиране Марк Маркес бе лидер за по-голямата част от първата подготовка, само че бе изпреварен от Дови в последните пет минути. Освен Дови и Кръчлоу, с последната си обиколка и сателитният водач на Yamaha Йоан Зарко записа по-добра обиколка от Маркес и зае третото място.

#MotoGP FP1 @AndreaDovizioso sets the pace in the first session for the premier class! He heads @calcrutchlow and @JohannZarco1 #JapaneseGP pic.twitter.com/exeWcCn1mV
— MotoGP™ (@MotoGP) October 19, 2018
Маверик Винялес с Yamaha зае петото място, на 0.282 секунди зад Дови. Съотборникът му Валентино Роси остана осми, като двамата бяха разграничени от Андреа Яноне със Suzuki и Алваро Баутиста със сателитен Ducati.

Съотборникът на Дови Хорхе Лоренсо излезе на пистата за единствено две обиколки и се върна в питлейна, отказвайки да вземе присъединяване в остатъка от спортния уикенд в Япония поради травмите си от последните две претърпяни произшествия.

Във втората подготовка 15 минути преди финала й единствено шепа водачи бяха излезли на пистата. Очаква се утрешната подготовка и надпреварата в неделя да се проведат на суха писта и малко водачи пожелаха да излязат на пистата следобеда в Япония. Така множеството от сателитните водачи съумяха да влязат в топ 10 на сесията, само че времената им няма да се взимат под внимание за двете квалификационни сесии, защото бяха по-слаби от тези в първата свободна подготовка.

Here are the combined times at the close of play in #MotoGP on Friday afternoon #JapaneseGP pic.twitter.com/o8eX7IzlQU
— MotoGP™ (@MotoGP) October 19, 2018
Вижте графика за Гран При на Япония
  Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР