Пилотът на Chip Ganassi Racing, Феликс Розенквист продължи перфектна серия

...
Пилотът на Chip Ganassi Racing, Феликс Розенквист продължи перфектна серия
Коментари Харесай

Розенквист с първа победа в Индикар въпреки проблемен втори стоп

Пилотът на Chip Ganassi Racing, Феликс Розенквист продължи съвършена серия на тима от началото на сезона в сериите Индикар, откакто победи във второто съревнование на „ Роад Америка “.

Шведът се поздрави с триумфа макар проблематичен втори пит стоп, при който той бе занимателен с близо пет секунди след неточност на неговия екип. Високото движение и по-добрата тактика обаче разрешиха на някогашната звезда от Формула Е да запише своята първа победа зад океана. За задачата той трябваше да догони и изпревари стартиралият първи Пато О‘Лорд (McLaren), който води през по-голямата част от конкуренцията. Грешен избор на гуми за последната серия от турове обаче, не разрешиха на мексиканеца да победи. Той бе избрал тактика със остарели меки гуми, които обаче нямаха късмет против новите твърди на Розенквист във финалните пет тура, което разреши на шведа да поведе единствено обиколка преди карирания байрак.

Трети зад Розенквист и О‘Лорд остана Алекс Роси (Andretti Autosport), който след три следващи отпадания най-сетне имаше и добър шанс през този сезон. На косъм от подиума остана някогашният водач от Формула 1 Маркус Ериксон (Chip Ganassi Racing), който направи максимален напредък по отношение на старта, откакто потегли от 16-то място.

Победителят от първите три старта за сезона, Скот Диксън (Chip Ganassi Racing) през днешния ден приключи едвам 12-ти, след проблеми при два от трите му стопа за гуми и гориво.

Сериите Индикар не престават идния уикенд с две конкуренция на късия овал в Айова, първата от които е в събота от 4 часа сутринта българско време.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР