Пилотът на частния самолета, който на 13 юли излетя от

...
Пилотът на частния самолета, който на 13 юли излетя от
Коментари Харесай

Службите реагирали похвално бързо с непроверения самолет според пилота

Пилотът на частния самолета, който на 13 юли излетя от " Летище София " без да бъде тестван, съобщи, че службите са отреагирали доста бързо, което е похвално. След като самолетът кацнал в Гърция, пасажерите незабавно били тествани и са им направени копия на паспортите.

Пилотът Мирослав Хинков пътувал с частния си аероплан. В самолета били общо 5 души - 4-членното семейство Хинкови и другар на дъщерята на водача.

Самолетът изхвърчал от площадката в село Драгановци. За да стигнат до Гърция, хората трябвало първо да минат през гранична полиция, каквато има единствено на интернационалните летища. Затова те кацнали на летището в София.

При кацането ги посрещнал рамп-агент, който ги съпроводил до терминала. През инспекция обаче минал единствено водачът.

Хинков изясни пред bTV, че нормално фамилията му пътува през летището в Горна Оряховица. Този път обаче той имал работа в София и решил да мине през столицата.

Паспортът на водача е бил тестван, макар че той идва от България. След като кацнал, той се разделил със фамилията си и тръгнал да си прави работата. Съпругата му, която също е авиатор, останала да следи по какъв начин зареждат самолета с гориво. След като мъжът се върнал, те се качили на самолета и изхвърчали.

Хинков съобщи, че изпитва виновност за това, не е попитал останалите пасажери дали са минали инспекция.
Той увери, че различен път не му се е случвало да не бъде проверяван на летище в България. Хинков не имал и обстановка, в която пасажерите трябвало да го чакат.

Все отново водачът уточни, че в множеството страни процедурите са много по-облекчени.

Припомняме, по случая към този момент тече инспекция. Днес резултатите от инспекцията би трябвало да бъдат докладвани на основния прокурор Сотир Цацаров. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР