Пилотът на Алпин и двукратен световен шампион във Формула 1

...
Пилотът на Алпин и двукратен световен шампион във Формула 1
Коментари Харесай

Алонсо: Титлите на Макс са по-ценни от тези на Хамилтън

Пилотът на Алпин и повторен международен първенец във Формула 1 - Фернандо Алонсо, съпостави двете трофеи на Макс Верстапен с достиженията на Люис Хамилтън. Ветеранът дефинира направеното от нидерландеца за по-ценно.

“Титлите на Макс са по-ценни от тези на Хамилтън. Уважавам доста Люис, само че е друго, когато спечелиш седем международни трофеи, за които би трябвало да се бориш единствено със своя съотборник - изясни Алонсо, представен от RacingNews365. - Мисля, че такива трофеи имат по-ниска стойност спрямо тези, които са извоювани в борба с други водачи, които разполагат с равностойни или даже по-добри коли. През 2005 и 2006 аз направих добър старт на сезона и съумях да натрупам задатък. След това противниците ми може и да са имали по-добри коли, само че съумях да опазя тази преднина. Никога не ми се е налагало да се боря с моите съотборници, с цел да стана международен първенец. Същото беше и с Макс, той не се бори със Серхио Перес или Алекс Албон. А Михаел Шумахер се бори със съотборника си, с цел да вземе пет следващи трофеи, а Хамилтън се бори с Розберг и Ботас. Мисля, че това е друго. ”

Fernando Alonso on Max Verstappen’s titles compared to Lewis Hamilton’s:

“I think Verstappen's titles are more valuable than what Hamilton has achieved. I have a lot of respect for Lewis, but it's different when you only race with your teammate and win 7 titles. ”
— Fastest Pitstop (@FastestPitStop)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР