Пилот от Южноафриканската авиация подаде оставка, след като стана ясно,

...
Пилот от Южноафриканската авиация подаде оставка, след като стана ясно,
Коментари Харесай

Заради фалшив лиценз пилот от Южна Африка подаде оставка

Пилот от Южноафриканската авиация подаде оставка, откакто стана ясно, че 20 години е летял с подправен лиценз за интернационалните полети. Повдигнати са му и обвинявания, заяви „ Ю Ес Ей Тудей”.

Според самолетната компания водачът Уилям Чандлър твърдял, че има въпросният документ, който всички водачи на компанията би трябвало да получат в границите на пет години от наемането си. В реалност той имал лиценз единствено за търговски водачи, съобщи самолетната компания.
Пилотът на Сала нямал лиценз за подобен вид полети (ВИДЕО) Самолетът на футболиста паднал от стотици метри единствено за 20 секунди
Служител по безопаснността пък е обвинен в опит да прикрие водача, написа „ Мейл Гардиън”. Той също се проверява.

Срещу водача Чандлър пък е почнала наказателно дело. От компанията имат намерение да си върнат непозволено изплатените му пари.

Случаят с подправения документ е оголен след следствие на докладван проблем с турбуленцията при полет на същия водач над швейцарските Алпи.
29 души пострадаха при мощна турболенция в полет от Истанбул до Ню Йорк Един от тях е със строшен крайник, а другите са получили натъртвания, травми и порезни рани
Южноафриканската самолетна компания бе безапелационна, че не е имало никакъв риск при изпълнените от Чандлър полети.

„ Той сполучливо е приключил всички нужни образования за сигурност. Въпреки това считаме, че е объркващо, че са подадени погрешни данни за типа лиценз, който водачът твърди, че притежава”, обявиха от самолетната компания.

Според източници на „ Мейл Гардиън” летецът даже е отказал покачване в капитан, при което е трябвало да покаже документ, а този факт бу трябвало да обърне вниманието на компанията към него, написа изданието.

Освен медицински обзор и доктрина, за лиценза за интернационалните полети се изискват и 1500 часа летателно време, от които 100 би трябвало да са през нощта. Самият документ коства към 1000 евро.
Европейски Съюз стяга инспекциите на менталното здраве на водачите Новите правила ще задължат самолетните компании да правят психическа оценка водачите, преди те да стартират да летят
Авиокомпанията стартира одит с Южноафриканската работа за гражданска авиация, с цел да подсигурява, че всички лицензионни документи на водачите са точни и настоящи. Компанията е стегнала и процедурите за приемане на им.

Пилотите са едни от най-високоплатените чиновници на Южноафриканската самолетна компания с годишна заплата над 55 000 евро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР