Пилот на Norwegian Air счупи всички рекорди в понеделник, след

...
Пилот на Norwegian Air счупи всички рекорди в понеделник, след
Коментари Харесай

Счупиха рекорда за най-бърз полет от Ню Йорк до Лондон

Пилот на Norwegian Air счупи всички върхове в понеделник, откакто прелетя дистанцията от Ню Йорк до Лондон единствено за 5 часа и 13 минути.

Boeing 787 Dreamliner доближава скорост от 1248 км в час, когато е застигнат от попътна въздушна бликам по време на пътуването от 5 565 км.

Пилотът капитан Харолд ван Дам разкрива, че полетът е можело да бъде и по-бърз, в случай че е нямало туброленция.

" Удоволствие е да се лети със 787 Dreamliner и е ужасно чувство да знаем, че сме сложили нов връх в този аероплан ", споделя Ван Дам пред Daily Mail.

Средното време за полет по този маршрут е към 5 часа и 45 минути.

Norwegian Air планува за пътуването шест часа и половина във въздуха, което значи, че пасажерите в понеделник са пристигнали в Лондон повече от един час по-рано.

Зимните полети от Съединени американски щати до Европа постоянно са по-кратки, защото попътните ветрови потоци са по-интензивни.

Въпреки това, те имат противопоставен резултат върху полетите, идващи от Европа, тъй като битката с вятъра ги прави по-продължителни.

Предишният връх за най-бърз полет от Ню Йорк до Лондон беше подложен от British Airways през януари 2015 година, когато пътуването приключи за 5 часа и 16 минути.

Макар че полетът е бърз, той бледнее, спрямо ерата на Concorde. Рекордът за най-бърз полет през Атлантическия океан тогава е подложен от British Airways Concorde през 1996 година

Самолетът изминава дистанцията от Ню Йорк до Лондон за към 2 часа и 53 минути. Той доближава оптималната скорост от 2172 км в час.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР