Пилот на хеликоптер загина днес, след като машината му се

...
Пилот на хеликоптер загина днес, след като машината му се
Коментари Харесай

Пилот на хеликоптер загина при гасене на пожари в Австралия

Пилот на хеликоптер почина през днешния ден, откакто машината му се разруши при гасене на нетипичните за зимата пожари в Австралия, които се разпространиха в обхванатата от сушата югоизточна част на страната, съобщи Ройтерс, като се базира на локалната полиция.
В Нов Южен Уелс бушуват близо 75 пожара, разпалвани от сухото време, което накара управляващите да разгласят предходната седмица бедствено състояние в австралийския щат.
Пилотът бе открит мъртъв на мястото на случая, откакто вертолетът му се разрушил покрай Уладула, на към 180 километра южно от Сидни.
"Пилотът рискува живота си, с цел да отбрани и опази нашата общественост, и заплати най-високата цена за това ", сподели пред в. "Милтън-Уладула таймс " локалният политик Шели Ханкок.
От пожарната работа обявиха, че пожарите, присъщи за лятото, само че редки през зимата, са се запалили поради сухото време.
Стотици пожарникари и десетки самолети се борят с пламъците, които унищожиха минимум две къщи, покрай Бега, град на към 160 километра южно от Уладула.
Миналият месец беше петият най-сух юли в историята на Нов Южен Уелс от 1965 година
Метеоролозите предвиждат, че топлото и изсъхнало време в региона ще се резервира до ноември.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР