Пилот на афганистанските военновъздушни сили беше убит от бомба в

...
Пилот на афганистанските военновъздушни сили беше убит от бомба в
Коментари Харесай

Афганистански пилот загина от бомба в Кабул, талибаните поеха отговорност |

Пилот на афганистанските военновъздушни сили беше погубен от бомба в Кабул при офанзива, за която талибаните поеха отговорност, съобщи Ройтерс. 

Пилотът Хамидула Азими е умрял при взривяване на бомба, прикрепена към автомобила му, оповестиха управляващите и прибавиха, че петима цивилни са ранени при детонацията.

Азими е подготвен да ръководи американски хеликоптери UH60 Black Hawk и е служил в афганистанските военновъздушни сили съвсем четири години, описа командирът на силите Абдул Фатах Ешакзай. Пилотът се е преместил в Кабул със фамилията си преди година заради закани за сигурността му.

Говорителят на талибаните Забихула Мухаджид съобщи в изказване, че те са направили нападението. Талибаните потвърдиха, че ще преследват и " отстраняват " подготвени от Съединени американски щати афганистански водачи.

Американски и афганистански представители считат, че това е преднамерено изпитание да се унищожи корпусът на подготвените от Съединени американски щати и НАТО военни водачи по времето когато боевете ескалират в цялата страна.

Талибаните, които не разполагат с военновъздушни сили, желаят да изравнят изискванията и организират огромни наземни офанзиви, с които бързо завземат територии. След като Съединени американски щати и другите съюзнически сили изтеглиха войските си до края на август, талибаните започнаха набези в цялата страна. 

В петък бунтовниците - Зарандж, на границата с Иран в южната провинция Немруз в Афганистан. Днес те превзеха и столицата на провинция Джаузджан - град Шеберхан.

Докато талибаните щурмуват и други градове, афганистанските военновъздушни сили играят решаваща роля в удържането им.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР