Пилето е един от най-разпространените хранителни продукти у нас. За

...
Пилето е един от най-разпространените хранителни продукти у нас. За
Коментари Харесай

Диетолози посочиха най-вредните и най-полезните части от пилето

Пилето е един от най-разпространените хранителни артикули у нас. За бройлерите се описват какви ли не стряскащи версии. Че са бъкани с хормони, че са замразявани по няколко пъти и пр. 

В днешната информация обаче специалисти по храненето изясняват каква част от пилето е най-полезна за човешкото тяло и коя най-вредна. 

Още първоначално би трябвало да се уточни, че спрямо другите месни артикули, пилето е любимец. Това се дължи преди всичко на обстоятелството, че пилето е е наличен източник на протеини, и че не съдържа толкоз доста калории. 

Лекарите предлагат да се размени свинското с пиле, с цел да нямате проблеми със запушвания на кръвоносните съдове. Но не бързайте да отказвате говеждото месо. В него въпреки всичко има много повече желязо, в сравнение с в пилешко месо.

Ако се вгледаме в химическия състав на всеки " пилешки " детайл, ще забележим, че като % от мазнините, те са минимум съсредоточени в гърдите и филето. Точно в тази част на пилето е минимум холестеролът - огромният зложелател на съдовете и сърцето. 

По-малко потребен е пилешкият черен дроб. В него има повече мазнини, в сравнение с в гърдите, цялостен е и с холестерол. Но пък се съдържат задоволително протеини (19 грама). Черният дроб също така е богат на желязо, мед и витамин В12.

В пилешките крачета и бутчета също има много мазнини и калории. Съотношението сред белтъчини, мазнини, въглехидрати е 16, 10, 0. Както се виждаме в тези елементи на пилето, съотношението на протеините понижава, те са  материалът за създаване на мускулите ни.

Но най-вредната част от пилето са крилата. На процедура те нямат месо. А от мазнините им няма огромна изгода. Освен това, с цел да ги създадат по-пикантни, тях ги пържат и сервират в композиция с висококалорични сосове. Така изгодите стават още по-малко. Тази част от пилето не е подобаваща за диетично хранене.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР