Пилешките пържоли са просто ястието, което просто не можеш да

...
Пилешките пържоли са просто ястието, което просто не можеш да
Коментари Харесай

Така се приготвят най-сочните мариновани пилешки пържоли

Пилешките пържоли са просто ястието, което просто не можеш да спреш да обичаш. Нежно пиле с подправки и златиста коричка - идеално ядене за всички случаи. Ние сме привикнали да вършим пържолите на тиган, да ги потапяме в яйце, а по-късно в брашно.

Оказва се, че те могат да бъдат приготвени по друг метод. Ще ви кажем какъв брой вкусно е да се подготвят пилешки пържоли. Брашно и яйце за тази рецепта няма да са нужни. Това ядене е находка за тези, които избират сочно месо и не обичат да мият ръцете си от лепкава панировка.

Съставките
пилешко филе 4 бр. мед 40 грама горчица 30 грама чесън 3-4 скилидки. майонеза 50 грама сол на вкус червен пипер на вкус черевн пипер на вкус слънчогледово олио 30 ml


Приготвяне:
За да се подготви марината, смесете горчица, слънчогледово олио, чесън, течен мед и майонеза. Добавете сол и подправки на усет. Перфектно пасват червен пипер или черен пипер. Разбъркайте всичко.

Измийте пилешкото филе, изсушете го с хартиена забрадка и нарежете на тънки филийки.

Покрийте месото с домакинско фолио и деликатно го удряйте. След това поставете пилешкото месо в дълбока купа, изсипете марината и оставете за 1-2 часа.

Маринованите пържоли се поставят върху лист за печене, покрити с пергаментна хартия, залейте месото с останалата марината и изпратете ястието на загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.




Поздравления, сочните пилешки пържоли са подготвени! Препоръчваме ви да ги поднесете с обичания си сос и зеленчукова салата. Такава потребна и вкусна вечеря ще задоволи безусловно всички. Споделете тази забавна рецепта с приятелите си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР