Пиксабей, архивСлед изтеглянето на НАТО от Афганистан насилието се засилва.Талибански

...
Пиксабей, архивСлед изтеглянето на НАТО от Афганистан насилието се засилва.Талибански
Коментари Харесай

Талибаните: Убихме шефът на пресслужбата на правителството

Пиксабей, списък

След изтеглянето на НАТО от Афганистан насилието се ускорява.

Талибански бойци са умъртвили през днешния ден шефа на осведомителната работа на афганистанското държавно управление, оповестиха самите бунтовници, представени от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Дава Хан Менапал, началник на Правителствения медиен и информативен център, бе погубен по време на петъчна молитва, заяви чиновник на министерството на вътрешните работи, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Той (Менапал) бе младеж, изправил се като планина пред вражеската агитация, който постоянно е бил корав покровител на държавното управление ", сподели представителят на министерството Мирваис Станакзай. Менапал е работил също като представител на канцеларията на афганистанския президент Ашраф Гани. Този атентат стана последният от поредност набези, осъществени от талибаните, за да се отслаби демократично определеното и подкрепяно от Запада афганистанско държавно управление, отбелязва Ройтерс.

Говорителят на талибаните Забиула Муджахид сподели, че Менапал е бил " погубен при особено проведена офанзива от " муджахидините " (талибанските бойци) и по този начин е бил осъден за своите действия ". Талибаните убиха във вторник в Кабул също и окръжния шеф на окръг Сайед Абад, в провинция Вардак, напомня Ройтерс.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР