Пикът в София премина преди 3 седмици. В момента нещата

...
Пикът в София премина преди 3 седмици. В момента нещата
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Белият дроб се възпалява от отпадните явления на клетките

" Пикът в София мина преди 3 седмици. В момента нещата в града са под надзор. Вече преминахме на етапа с клъстери - обособени огнища на болестта. " В това увери професор Тодор Кантарджиев от Националния действен щаб в предаването " Тази събота " по БТВ. Той уточни, че хората към този момент са се дисциплинирали и огромна част от тях съблюдават разпоредбите. Професор Кантарджиев се обърна към медиците със съвет, защото броят на инфектираните медицински чиновници продължава да пораства.
Той прикани: " Най-простият принцип е, всеки пациент, с който се срещнеш, без значение дали е с навехнат крайник, или жлъчка, го третираш като евентуално инфектиран и може да те болести теб и личния състав " . Според Тодор Кантарджиев меродавният тест, по който се води статистиката, е PCR и резултатът се приема за позитивен, когато позитивира точно този тест.
По думите на професор Кантарджиев, това е допустимо. Обратното не е допустимо - може да имаш позитивен тест, само че към този момент да оздравяваш или пък инфекцията да е тръгнала в белия дроб. Той изясни, че човек може да има съществуване на 2 огнища в организма - в гърлото и в белия дроб. Във втория случай заболяването не се демонстрира като типичната пневмония, а е по-скоро " химически пневмонит ".
Кантарджиев изясни, че към този момент лекуването с кръвна плазма от пациенти, излекувани от COVID-19, в чиято кръв има построени антитела против заболяването, дава положителни резултати. Но към момента има доста незнайни към този способ. В процесът на работа е станало ясно, че резултатът от лекуването с плазма е по-слаб, в случай че се прелива замразена кръв. Освен това, би трябвало да се внимава и при преливането, прясно преливаната кръв да не навреди с нещо друго на болния.
" За някои неща европейците се поразглезихме. Изчезнаха инфекциозните заболявания и ние започнахме да си затваряме инфекциозните лечебни заведения да не учим инфекционисти и продължихме да се събираме, да се ръкуваме, да се прегръщаме, да се целуваме. Това е доста хубаво психически, само че културите на Изтока, в които очевидно в предишното са имали сходни болести, в този момент единствено се покланят. Така, че не би трябвало да се втурваме да се прегръщаме. Добре е и след отпадане на ограничаващите ограничения да продължим да съблюдаваме обществена отдалеченост ", прикани професор Кантарджиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР