Пикът на грипната епидемия у нас все още не достигнат.

...
Пикът на грипната епидемия у нас все още не достигнат.
Коментари Харесай

100 хиляди са болните от грип

Пикът на грипната зараза у нас към момента не доближат. Това съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев за Българска национална телевизия.

Последните данни демонстрират, че от грип сега боледуват към 100 хиляди души, което обаче е по-добре от предходната година по това време, когато броят на инфектираните е варирал сред 200 и 400 хиляди на седмица.

" Повече ще боледуват млади, повече ще боледуват хора в трудоспособна възраст. Предстои разпространяването на грипа в множеството области и за това би трябвало да се усилят персоналните ограничения. Никакъв контакт с заболели, тоалетни кърпички. Когато някой кашля в градския превоз, вадим кърпичката и я слагаме на лицето. Да се проветрява. Най-хубавото време да се проветрява е моментът, когато вали сняг. Тогава е най-чистият въздух и би трябвало да се проветрява ”, предложи проф. Кантарджиев.

Към момента грипна зараза е оповестена в областите Смолян, Ямбол, Бургас, Стара Загора, Перник, Пазарджик, Шумен и Силистра. В предепидемиологична конюнктура е и област Русе.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР