Пикът на грипната епидемия ще бъде достигнат тези дни, а

...
Пикът на грипната епидемия ще бъде достигнат тези дни, а
Коментари Харесай

Правилното лечение на грипа в няколко прости стъпки

Пикът на грипната зараза ще бъде доближат тези дни, а доста хора се тълпят пред лекарските кабинети още с първото повдигане на температурата. Всъщност това не е належащо, в случай че болният не е малко дете. Има доста неща, които може да създадем сами в първите часове след признаците. Ето някои препоръки за лекуването на грип от уеб страницата Bolenzdrav.com.
Грип ли е в действителност вирусът, който ни разболява?
Отговорът на този въпрос е значим, макар че и при грип, и при елементарна настинка някои признаци си наподобяват. И в двата случая може да вдигнете температура, да имате болки в гърлото и на тялото. Има обаче и основни разлики.
При грипа началото е ненадейно - преди два часа сте били на крайници, а в този момент не ви се желае да станете от леглото. Често се подвига висока температура 38-39 градуса. Болният е толкоз изнемощял, че няма сили да се мръдне. Оплаква се от мощно главоболие, може да има болки в мускулите и ставите. Хрема и кашлица няма в самото начало.
Кога и по какъв начин оказват помощ противирусните лекарства
При настинката признаците се демонстрират последователно, не по този начин внезапно като при грипа. Човек не отпада незабавно, а единствено, в случай че инфекцията се задълбочи.
Разграничаването е значимо за метода в лекуването. При грип и простуда първоначално може да се приложат разнообразни медикаменти за преодоляване на признаците - парацетамол, аспирин или ибупрофен за температурата и болката, таблетки за смучене при болежка в гърлото. При грипа може да оказват помощ и противовирусни препарати като оселтамивир и занамивир. Те не са уместни при простуда.
Такива медикаменти се изписват от доктор, тъй като имат и противопоказания. За да има резултат, лекуването с тях би трябвало да стартира до 48 часа от първите признаци. Освен това не трябва да се пият по едно и също време с посочените обезболяващи препарати, тъй като те понижават резултата на противовирусните лекарства.
Не бързайте да сваляте температурата
Температурата е защитна реакция на имунната система, която по този метод се пробва да потисне размножаването на вирусите. Ето за какво не трябва да бързате да я сваляте с парацетамол, ибупрофен и други от групата на нестероидните противовъзпалителни средства, в случай че тя е под 39 градуса. Освен това внимавайте да не предозирате тези медикаменти, тъй като те се съдържат в доста лекарства, които се популяризират против грип.
Грипът е доста по-опасен от настинката, тъй като сковава в доста по-голяма степен имунната система. Вирусите му са доста по-агресивни и също така всяка година мутират, тъй че е изцяло допустимо всяка година да боледувате от грип, в случай че не сте се ваксинирали.
При елементарна респираторна зараза човек може да бъде деен, въпреки и да не е изцяло във форма. При грип е наложително да останете на легло няколко дни, а и самият болен по предписание не е в положение да се движи. Тази отмора е основна част от лекуването, с цел да може организмът да се възвърне.
Антибиотиците - за и срещу
Антибиотиците не са подобаващи за първите дни на инфекцията, без значение от какъв вирус е тя. Причината е, че те работят единствено при бактериална зараза. Тя може да се развие, в случай че вирусите блокират имунитета за несъмнено време. Най-често се стига до бронхит, ларингит, отит или пневмония. Тогава антибиотикът е скъпо лекарство, тъй като може да избави живот. Предписва се съгласно клиничната картина, като лекарите постоянно дават широкоспектърни антибиотици. Те обаче унищожават и потребните бактерии, по тази причина е добре приемът им да се добави с пробиотици. Двата типа медикаменти не се вземат по едно и също време, а с 3-4 часа разлика.
Какво да ядем и пием, когато сме заболели
Болните от грип нямат необикновен вкус. Има обаче някои храни, които са изключително подобаващи в този миг. Обикновената черна ряпа и джинджифилът имат противовирусни свойства, потвърдени в редица изследвания. Ряпата може да се яде на салата. Ако я издълбаете пък и сипете в нея мед, получавате отличен домакински сироп против кашлица.
Джинджифилът е най-добре да се употребява на чай или прясно настърган, разбъркан с мед и лимон, или мед и ябълка.
От нашите баби знаем, че когато сме заболели, е добре да хапваме пилешка чорба. Науката удостоверява това схващане. Свареното пилешко месо доставя на организма цистеин - това е протеин, който има отличен резултат против възпалената и подута лигавица.
Избягвайте захар и захарни произведения при грип. Бялата наслада е храна за вирусите!
При температура човек се дехидратира и по тази причина би трябвало да се пият повече течности. Подходящи са вода, айрян, бульони и билкови чайове (но не доста горещи, в случай че гърлото е възпалено). Цитрусите и други кисели храни може да подразнят възпалената лигавица, по тази причина също ги избягвайте.
Помагат ли витамини и имуностимулатори
В аптеката има голямо многообразие от витамини и други хранителни добавки, които претендират, че оказват помощ на имунната система. Не за всички препарати обаче има задоволително научни данни, че работят. По принцип питателните добавки са храна по смисъла на закона и съставът им се управлява не от Агенцията по медикаментите, а от тази по храните. Нищо, че се продават в аптека. Добавките не минават и през наложителните клинични изследвания за доказване на успеваемост като записаните медикаменти. За елементарния консуматор е мъчно да се ориентира кое е лекарство, и кое - добавка. Можете да питате за това фармацевта в аптеката.
Ако към този момент сте заболели, можете да вземате витамин С и цинк. За тях има изследвания, които демонстрират, че оказват резултат върху имунната система. Витамин С може леко да понижи продължителността на боледуването. Цинкът пък може да се употребява и за профилактика на вирусни инфекции.
Има и други препарати с потребни за имунитета съставки, които обаче би трябвало да се одобряват дълготрайно време и демонстрират резултат седмици по-късно. Те няма да оказват помощ на момента, когато сте заболели от грип.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР