Пикът на епидемията от коронавирус в Китай премина, а мерките,

...
Пикът на епидемията от коронавирус в Китай премина, а мерките,
Коментари Харесай

Китайският посланик: Пикът на епидемията в нашата страна премина

Пикът на епидемията от ковид в Китай мина, а ограниченията, които взеха управляващите в страната, са се посочили като ефикасни. Това разяснява за предаването „ Неделята " по Нова телевизия китайският дипломат у нас – Дун Сяодзюн.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1909
Страната му означи 4 следващи дни без вътрешно заразяване с подлия вирус. Все още обаче и там има новорегистрирани заболели, които влизат от други страни.

Китай подари защитни маски и дрехи за „ Пирогов “

„ Епидемията от ковид е изключителна обстановка за публичното здраве, каквато не е имало от основаването на нов Китай. Президентът Си Дзинпин постоянно слага преди всичко сигурността и здравето на народа и посети елементарните жилищни комплекси в Пекин и Ухан, с цел да се запознае със ситуацията”, описа Дун Сяодзюн.

„ Превенцията и контролът са най-важните задания сега. Изпратена е централна работна група, която да работи на първата линия. Концентрираме медицинските запаси за избавяне и лекуване на пациентите”, изясни посланикът.

По думите му първоначално, когато елементарните хора са желали да напущат епицентъра на болестта, повече от 40 000 души медицински личен състав от цялата страна са се насочили точно към провинция Хубей. Същевременно огромен брой консумативи и медикаменти непрестанно са се транспортирали към Ухан.

Вижте разказът на един българин, попаднал в Ухан без да подозира, че ще се случи нещо ужасно

„ Съсредоточаваме силите си и върху научните изследвания- предаването на COVID-19, клинични тествания на медикаменти, създаване на ваксини. Цялата страна и целият народ вземат участие в битката с епидемията”, изясни посланикът.

Даде и съответни числа - За едно денонощие на 19 март в 31 китайски провинции има 39 новопотвърдени случая и три нови смъртни случая. Към същата дата има общо 80 967 доказани случая и общо 3248 смъртни случая. В момента още 6569 доказани случая в лекуване. По думите ме случаите са доста спаднали. А това потвърждава успеваемостта на ограниченията, подхванати в Китай.

Посланик Дун Сяодзюн изясни още, че от края на януари китайското посолство е открило и поддържа тясна връзка със съответните български органи.

„ Китай има предпочитание да ускори обмена на опит за предварителна защита на епидемията с българската страна, да им даде помощ в границите на своите благоприятни условия, да даде облекчение на българската страна за закупуване на незабавно нужни медицински консумативи от Китай”, сподели Дун Сяодзюн.

Посланикът изясни, че в Китай стартира да се възвръща икономическият живот, а фирмите „ натискат бутона бързо напред”.

NOVINI.BG ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1909  Китай инжектира първата ваксина против COVID-19 на доброволци Китай инжектира първата ваксина против COVID-19 на доброволци  Младоженци си споделиха заветното Младоженци си споделиха заветното " Да " с защитни маски  Заради неприятна дисциплинираност Сърбия стегна полицейския час Заради неприятна дисциплинираност Сърбия стегна полицейския час
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР