Пикът на четвъртата вълна в България ще настъпи в средата

...
Пикът на четвъртата вълна в България ще настъпи в средата
Коментари Харесай

Витанов с нова прогноза: Пикът на К-19 ще дойде в средата на септември, след това тръгваме надолу

Пикът на четвъртата вълна в България ще настъпи в средата на септември. Това предвижда в собствен фейсбук статус математикът проф. Николай Витанов.

„ Да припомня – след това седим 10-на дни до 2 седмици към пиковите стойности и тръгваме надолу. Ако ограниченията, които ще се наложат, се съблюдават. Ако не - може да си създадем второстепенен пик. Че за какво да не си създадем - акълът не ни пречи изключително “, написа още Витанов.

Според картите, които Витанов разгласява излиза наяве, че София-град краткотрайно е слязла от равнище 3 на равнище 2.

„ Не си правете илюзии обаче. Знаете, че нямаме проблем да вършим по-дългосрочни прогнози. Показвам и картата за седмица напред. Виждате, че София се е върнала назад на равнище 3, а аленото завладява Югозападна България “, написа още математикът.

Просто вие, които сте в алените области, имайте едно мислено, че може да има по-строги ограничения. Може и да има, може и да няма - то тези решения не са така елементарни, както си мислят някои хора без опит. Появата на области на равнище 4 обаче не оставя доста пространство за маневри на взимащите решения “.

Пазете се, пазете децата оставете " безсмъртните герои " да си играят на съветска рулетка. Де да можехте да ги видите, какви жалкари стават, като стигнат до болница и не дай си Боже с по-тежка форма. Понеже съм виждал такива неща, с интерес следя пенявенето на следващия мачо (че и мачки има) в градския превоз да вземем за пример. Нищо не им приказвам, само че си ги регистрирам в статистиката “.

Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.185. „ Падна под 1.3 в края на седмицата, само че това е по-скоро заблуда. Обхватът на болестта се усилва с бързи темпове. Това не е опасност, а справедлива информация “, написа Витанов.

Броят на умрелите пораства, регистрира математикът. „ Утре сутринта не се чудете, в случай че видите численост над 50. Очакват се по 30-на ден, че и повече през другите дни “.

Няма какво да се лъжем, ситуацията ще става по-сериозна, написа още Витанов.

Пазете се, пазете децата. Не се паникьосвайте, живейте си обикновено, просто внимавайте на местата, където има доста хора и спазвайте обикновените ограничения “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР