Пикът на четвъртата вълна на пандемията в Румъния ще бъде

...
Пикът на четвъртата вълна на пандемията в Румъния ще бъде
Коментари Харесай

Пикът на четвъртата вълна на пандемията в Румъния ще бъде в средата на октомври

Пикът на четвъртата вълна на пандемията в Румъния ще бъде в средата на октомври, като прогнозите са, че ще бъдат регистрирани по 20 000 новозаразени дневно в интервала 15-20 октомври. Това съобщи пред телевизия Диджи 24 краткотрайният министър на опазването на здравето Чеке Атила.

" Специалистите споделят, че пикът на четвъртата вълна ще бъде някъде в средата на октомври или малко по-късно. За интервала 15-20 октомври, за жалост, се чака да се стигне по 20 000 новозаразени дневно ", сподели Чеке Атила.

Временният министър на опазването на здравето предизвести, че сегашният брой болнични кревати в интензивните отделения може да се окаже непълен.

Максималният брой кревати, които имаше Румъния за пациенти с ковид при предходните талази - малко над 1600, може да не бъде задоволителен по време на четвъртата вълна, сподели Чеке Атила.

Той осведоми, че в случай че се наложи, две лечебни заведения в Букурещ - " Малакса " и " Свети Йоан ", ще бъдат превърнати идната седмица извънредно в лечебни заведения за лекуване на Covid-19. Временният здравен министър заяви, че е изискал проект от префектите и от дирекциите за публично здраве за последователно понижаване на дейностите, които не са свързани с вируса, макар че управляващите пробват да запазят лечебните заведения отворени и за други категории пациенти.

" Тази обстановка е за 3-4 седмици, в случай че е краткотраен въпрос, ние би трябвало да намерим краткотрайни решения ", сподели Чеке Атила.

" Очакват ни 2-3 горещи седмици, което значи отговорност и взаимност от всички ", предизвести краткотрайният здравен министър.

По думите му, с цел да се премине през четвъртата вълна, е належащо повече хора да се имунизират.

Министърът сподели, че проектозаконът, който планува наложителна имунизация за личния състав в здравните заведения или тестване за лична сметка, в случай че липсва цифров документ за имунитет против болестта, ще бъде разискван и утвърден от Народното събрание в границите на към месец.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР