Пик на търсенето на ваксини срещу грип. Фармацевти предупреждават, че

...
Пик на търсенето на ваксини срещу грип. Фармацевти предупреждават, че
Коментари Харесай

Свършват противогрипните ваксини

Пик на търсенето на ваксини против грип. Фармацевти предизвестяват, че количествата от първата доставка ще свършат през идващите дни, заяви Българска национална телевизия. В същото време броят на болните с коронавирус у нас се усилва. Властите в Гърция пък предизвестяват, че новият вариант - " Пирола ", към този момент е в страната им, имат и фрапантно нарастване на приетите в болница с коронавирус.

Към момента са доставени 125 хиляди противогрипни ваксини. Те са против четири варианта грип - два от вид Б и два от вид А. От здравното министерство са обезпечени средства за над 370 000 дози за хората над 65 години.

" От няколко дни има една от имунизациите - " Инфлувак " и към този момент има сериозен интерес. Бих споделил, че тази година по-бързо ще свърши. Втората ваксина ще се забави може би две седмици и огромната част от този импорт ще отиде за програмата за имунизиране на пенсионери ", съобщи Николай Костов, ръководител на Асоциацията на притежателите на аптеки.

В кабинета на доктор Гергана Николова към този момент има лист с пациенти, които желаят да се имунизират против грип.

" Това са наши пациенти, които през последните три години са си правили всяка година и са се убедили в нейната сигурност и резултатност. Краят на август и началото септември към този момент идват и питат ще вършиме ли - желая да се запиша в листата, с цел да не ни пропуснете ", добави Гергана Николова, персонален доктор.

Вече са доставени и над 80 000 дози от усъвършенстваната ваксина против COVID-19. Личните лекари регистрират нарастване на пациентите със признаци на инфекцията.

" Днес издавахме болнични на двама души, които бяха с коронавирус. Пред вратата има 4-5 души, които са със признаци на интеркурентни болести и не знам какъв брой от тях ще се окажат позитивни. Но имаме към този момент увеличение и на деца, които имат признаци на респираторни инфекции ", сподели още доктор Гергана Николова.

Желаещите да се имунизират против новия подвариант на Омикрон могат да го създадат в районните здравни инспекции от 27 септември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР