Пигментните петна са участъци от кожата, в които има повишено

...
Пигментните петна са участъци от кожата, в които има повишено
Коментари Харесай

Пигментите петна - най-добрите маски срещу тях

Пигментните петна са сектори от кожата, в които има нараснало наличие на пигмента меланин. Основните аргументи за тяхната поява са:
- Генетични фактори - предразположеност към появяването им
- Хормонален дисбаланс - може да бъдат свързани с бременност или болести, съпроводени с хормонална смяна.
- Действието на ултравиолетовите лъчи - несъразмерното излагане на слънце
- Увреждане на кожата - погрешно лекуване на акне или други кожни болести. 
- Промени, свързани с възрастта
- Хронични болести
- Прием на медикаменти (орални контрацептиви, противогъбични препарати, тетрациклини и др.)
- Алергични реакции
Най-ефективните естествени средства против пигментни петна
Едно от най-ефективното средство против пигментни петна е лимонът. Неговото деяние се дължи на високата централизация на вит. С. Но в случай че кожата ви е суха и сензитивна - внимавайте с неговата приложимост. Лимоновият сок може да се употребява, както в чист тип, по този начин и в композиция с други средства.
Ето по какъв начин да приготвите лимонен сок за битка с пигментните петна. Ще ви би трябвало половин лимон. Изтискайте сока му и благодарение на памучен тампон нанесете върху петната. Изчакайте 10-на минути и изплакнете с вода. Правете процедурата един път на ден.

Най-популярните маски против пигментни петна
Лимон и мед - 1 с. л. лимонен сок и 2 с. л. мед. Смесете съставките, оставете да работи за 30 минути и изплакнете с хладка вода. Тази маска може да се употребява 2-3 пъти седмично освен на лицето, само че и по тялото, където има пигментни петна.
- 0,5 с. л. лимонен сок, 0,5 с. л. мед, 0,5 с. л. зехтин. Смесете съставките и нанесете за 30 мин. на проблематичните места. Измийте с топла вода.
-  1 белтък и 1 с.л. лимонен сок. Разбийте белтъка с лимоновия сок с кухненска бъркалка или миксер. Намажете и оставете за 20 минути, измийте с хладка вода.
- 1 ч. л. мед, 1 ч. л. гел от алое, 1 ч. л. лимонен сок. Смесете съставките и нанесете върху петната за 20 минути. 
- 1 ч. л. куркума, 1ч. л. лимонен сок. Смесете съставките и намажете, оставете да работи 20 минути. Изплакнете.  Маската може да се ползва 2-3 пъти седмично.
- 1 с.л. оризово брашно, 2 с.л. лимонен сок. Може да смелите и бял ориз в блендера. Смесете съставките и нанесете на кожата за най-много 15 минути.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР