Пигментация на кожата, старчески петна и грапави кожни образувания могат

...
Пигментация на кожата, старчески петна и грапави кожни образувания могат
Коментари Харесай

Невенът е истинско чудо, няма да повярвате за колко много здравословни проблеми помага!

Пигментация на кожата, старешки петна и грапави кожни формирания могат да изчезнат, в случай че дълготрайно време се мажат по няколко пъти дневно с прясно изцеден сок от невен. Сокът от пресни дръжки лекува брадавици и краста. Невенът се предлага при жълтеница, чернодробни болести, язва на стомаха, инфектиране на дебелото черво, кръв в урината, при високо кръвно налягане и като успокояващо нервната система средство.

Чай от 2 равни ч. л. цветчета на 1 ч. ч. вода е чудесно средство при запек. Същата запарка се дава и при глисти.Как да си приготвим:

Запарка от невен

1 с. л. невен се залива с 250 мл кипяща вода, кисне 5 минути и се прецежда. Чаят се изпива топъл, без да се подслажда.
За промивки се запарват 2 с. л. от билката с 500 мл вода.

И това е забавно: Колитът удря и деца и възрастни - Четете още на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to

Тинктура от невен

100 г (една цялостна шепа) цветчета от невен се заливат с 1 л домашна ракия и бутилката се оставя 14 дни на слънце или на топло място. За контролиране на менструацията се предлагат по 30 капки на ден, които се вземат едновременно.

Мехлем от невен

4 претъпкани шепи ситно нарязани цветове от невен, стъбла и листа се изсипват в 500 г сгорещена чиста свинска мехлем. Пържат се малко, като се бъркат с дървена лъжица и се смъкват от котлона. Съдът се покрива и се оставя да престои една нощ. На идващия ден сместа се затопля леко, прецежда се през ленена забрадка и се насипва в чисти и сухи дребни бурканчета. При нетърпимост към свинската мехлем, мехлемът може да се подготви със зехтин.

Бани с невен

4 претъпкани шепи прясна или 100 г суха билка се накисват в 3 л студена вода за една нощ. На идващия ден водата се подгрява и екстрактът се прибавя към нея за баня. Банята продължава 20 минути, като водата би трябвало да стига над бъбреците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР